Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Poarta Albă, la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Constanța

ro

12 Oct, 2024 08:15 248 Marime text
 
Sursa foto: Facebook/Penitenciar Constanța-Poarta Albă
Ieri, 11.10.2024, persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă au avut șansa să participe la Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța la Universitatea Maritimă Constanța.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului, 25 de firme au fost prezente, oferind peste 513 locuri de muncă , de la muncitori necalificați, la poziții pentru studii superioare (instalator, ospătar, sudor, economist, inginer, mecanic, bucătar, electrician și multe altele). Participanții au avut ocazia să primească informații valoroase, pliante și să participe la interviuri profesionale.

Deasemenea, 8 persoane private de libertate au fost prezente, fiind instruite de către Mihaela Manole, Șef Serviciu Agenție Locală AJOFM, cu privire la procedurile de angajare și calificare profesională. Acestea au interacționat direct cu angajatorii, au participat la interviuri și au depus CV-uri în vederea obținerii unui loc de muncă după liberare.

Organizarea acestor întâlniri facilitează reinserția socială și pe piața muncii pentru persoanele care și-au ispășit pedepsele, contribuind la reducerea recidivei .



Citește și:

Specialiștii din Constanța își concentrează eforturile pentru a crește șansele de reintegrare socială a deținuților (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii