Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 17 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platforma X îşi închide operaţiunile în Brazilia „cu începere imediată“

ro

17 Aug, 2024 21:16 213 Marime text
Foto: PixabayPlatforma X a anunţat sâmbătă că îşi închide operaţiunile în Brazilia "cu începere imediată" din cauza a ceea ce a numit "ordine de cenzură" din partea judecătorului brazilian Alexandre de Moraes, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

X pretinde că Moraes l-a ameninţat în secret pe unul din reprezentanţii săi legali în statul sud-american cu arestarea dacă nu se supune unor ordine de a elimina anumite conţinuturi de pe platformă.

Gigantul social media a publicat fotografii ale unui document care ar fi semnat de judecătorul Moraes şi care prevede că o amendă zilnică de 20.000 de reali (3.653 de dolari) şi un decret de arestare vor fi impuse împotriva reprezentantului X Rachel Nova Conceicao dacă platforma nu respectă pe deplin ordinele lui Moraes.

"Pentru a proteja siguranţa staffului nostru, am luat decizia de a ne închide operaţiunile din Brazilia, cu începere imediată", a menţionat X.

Curtea Supremă din Brazilia, al cărei membru este Moraes, a declarat că nu va comenta chestiunea până nu se va lămuri în privinţa autenticităţii documentului difuzat de X.

Serviciul X rămâne disponibil pentru poporul brazilian, a anunţat sâmbătă platforma lui Elon Musk.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Comisia Europeană a acuzat platforma de socializare X. Ce nereguli sunt vizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii