Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Tulcea continuă campaniile de informare a elevilor privind siguranța în mediul școlar

ro

22 Oct, 2024 14:56 302 Marime text
Pentru că o bună informare reduce riscul de a deveni victima unor întâmplări sau circumstanțe negative, în data de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat activități în mediul școlar, cu scopul de a furniza copiiilor informații esențiale pentru siguranța acestora.

Astfel, în cadrul programului “Săptămâna Altfel”, elevii a două unități școlare din orașul Babadag au beneficiat de o sesiune interactivă de informare, desfășurată de polițiștii Poliției Orașului Babadag, având în vedere necesitatea de a identifica situațiile cu potențial de victimizare, dar și modalitățile de prevenire sau de gestionare eficientă a unor astfel de situații.

Potrivit IPJ Tulcea, în cadrul acestei activități, elevii au fost angrenați în jocuri educative, specifice vârstei acestora, aceștia acumulând cunoștințe despre reguli de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, comportamentul corect ca pasageri în mașinile părinților sau în mijloacele de transport în comun. Un alt subiect abordat a constat în evidențierea unor reguli de siguranță necesare a fi cunoscute de cei mici, atunci când aceștia se află la școală, la locul de joacă, se deplasează singuri sau sunt singuri acasă.

Pentru că prevenția reprezintă o prioritate, iar o societate corect informată constituie unul dintre pilonii climatului de  ordine și siguranță publice, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea va continua organizarea și desfășurarea unor activități similare!



Citește și:

Școala „Contraamiral Petrică Stoica Pecineaga”, județul Constanța semnează contract pentru ateliere recreative cu Old Line Travel SRL(DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii