Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din Tulcea au derulat campania „Împreună pentru o Vacanță în Siguranță”

ro

25 Jul, 2024 09:49 230 Marime text






 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Biroul Siguranța Școlară și lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Isaccea în colaborare cu reprezentanții CEPECA Tulcea, au desfășurat campania “Împreună pentru o Vacanță în Siguranță”.
 
În cadrul acestei campanii, polițiștii s-au deplasat în localitatea Isaccea, la un complex de unități rezidențiale de tip familial aflat în subordinea DGASP. Aici, au discutat cu mai mulți copii instituționalizați pe teme deosebit de importante pentru siguranța lor pe durata vacanței. Subiectele abordate au inclus:
 
Vacanța în Siguranță
 
Anturajul de Prieteni
 
Polițiștii au subliniat importanța alegerii unui anturaj pozitiv și sănătos. Ei le-au explicat copiilor cum influențele negative din anturaj pot duce la comportamente de risc și au oferit sfaturi despre cum să recunoască și să evite situațiile în care pot fi influențați să facă alegeri nesănătoase. Discuțiile au inclus și aspecte despre cum să-și construiască relații de prietenie bazate pe respect reciproc și sprijin.
 
Violența
 
Subiectul violenței a fost abordat cu seriozitate, oferindu-se informații despre diferitele forme de violență, inclusiv violența fizică, verbală și emoțională. Polițiștii au explicat copiilor cum să recunoască semnele abuzului și le-au oferit strategii pentru a se proteja și a raporta incidentele de violență. De asemenea, s-a discutat despre importanța gestionării conflictelor într-un mod pașnic și despre resursele disponibile pentru cei care sunt victime ale violenței.
 
Reguli de Circulație pentru Pietoni
 
Polițiștii au oferit sfaturi practice despre siguranța pietonilor, inclusiv utilizarea trecerilor de pietoni, importanța respectării semafoarelor și a indicatoarelor rutiere, precum și necesitatea de a fi atenți la trafic. Au fost explicate riscurile asociate cu neatenția în apropierea drumurilor și s-a pus accent pe comportamentele sigure pe care copiii trebuie să le adopte atunci când se deplasează pe jos.
 
Consumul de Droguri
 
Discuțiile privind consumul de droguri au fost menite să informeze copiii despre riscurile și consecințele grave ale consumului de substanțe interzise. Polițiștii au oferit informații despre efectele negative asupra sănătății fizice și mentale, impactul asupra vieții sociale și școlare, precum și consecințele legale ale consumului de droguri. S-a discutat despre cum să spună "nu" presiunii grupului și despre resursele și ajutorul disponibile pentru cei care se confruntă cu probleme legate de droguri.
 
Această inițiativă subliniază angajamentul polițiștilor și partenerilor lor de a proteja tinerii și de a promova un mediu sigur și educativ în comunitate.
 
 
 
Citește și
 Acțiune comună pentru siguranța traficului a polițiștilor din județele Constanța și Tulcea
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii