Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța, promovat la Astana, în Kazahstan (FOTO)

ro

15 Oct, 2024 11:54 189 Marime text


CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a organizat astăzi, 15 octombrie 2024, la Astana, în Kazahstan un eveniment de promovare a Portului Constanța, cu scopul de a susține poziția de hub important la Marea Neagră – poartă către Europa. Au fost evidențiate atuurile Portului Constanța, legăturile sale comerciale, importanța în contextul reconfigurării coridoarelor de transport la nivel mondial.

Potrivit reprezentanților Portului, delegația Portului Constanța a fost însoțită la Astana, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Adrian Foghiș și de președintele Consiliului de Administrație al CN APM SA, Adrian Daniel Găvruța.

Evenimentul, care s-a bucurat de un mare interes, a urmărit creșterea gradului de conștientizare a publicului de specialitate privind avantajele competitive oferite de Portul Constanța.

Alături de reprezentanții CN APM SA, la eveniment au fost participat manageri ai companiilor care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, fiind un efort comun în identificarea următorilor pași pentru atragerea fluxurilor de mărfuri către această rută comercială.
La întâlnirile de afaceri din cadrul evenimentului, firmele românești și cele din Kazahstan au avut un dialog constructiv cu potențial de concretizare de noi afaceri generatoare de noi volume de marfă ce vor fi transportate prin Portul Constanța.

Datorită poziției sale geografice, Kazahstan se situează pe un important coridor - Middle Corridor, a cărui importanță este în permanentă creștere, având în vedere obiectivele statelor din regiune de a-și identifica noi piețe.


sursa foto: Facebook/ Constanta Port 



Citește și:

Știri ConstanțaSute de pasageri ai navelor de croazieră și-au petrecut sfârșitul de săptămână la Constanța (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii