Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Poliției Române în cazul fostului șef al IPJ Constanța și legătura cu accidentul de la 2 Mai

ro

20 Aug, 2024 18:57 228 Marime text
Poliția. Foto: ZIUA de ConstanțaAvând în vedere informațiile transmise în spațiul public de reprezentantul unui partid politic cu privire la Cazul 2 Mai și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

„Afirmația conform căreia „șeful Poliției Județene Constanța (...) fiind șeful Poliției care l-a scăpat pe Pascu la primul control și nu l-a controlat” este falsă și de natură a induce în eroare cetățenii.

Facem mențiunea că nu fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este cel care a oprit conducătorul auto ce a produs accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, așa cum fals s-a afirmat.

În ceea ce privește măsurile dispuse în urma verificărilor efectuate, în urma evenimentului din stațiunea 2 Mai, față de doi polițiști au fost luate măsuri de sancționare conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului. Alți doi polițiști și-au încetat raporturile de serviciu cu unitatea.

Față de alți doi polițiști, un ofițer și un agent, a fost suspendată cercetarea prealabilă, până la finalizarea cercetărilor, ca urmare a întocmirii unui dosar penal.

Lupta cu traficul de droguri este o prioritate instituțională a Poliției Române, iar acțiunile permanente în acest domeniu au făcut ca România să nu fie o țară de producție sau de desfacere de mari cantități. Polițiștii și partenerii instituționali acționează zilnic pentru a scoate drogurile de pe piața neagră și a destructura grupările infracționale.

Așa cum s-a mai comunicat în spațiul public, anul acesta, au fost confiscate 746 kg de droguri de risc și mare risc, aproximativ 3,8 tone de masă de plante provenită din culturi și fragmente vegetale cu THC, peste 850.000 de comprimate, 7 tone de substanțe dopante cu grad de mare risc, aproape 2 litri de morfină și 1.729 de doze de LSD.

În ceea ce privește reorganizarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române se efectuează analize, în ceea ce privește situația structurilor de poliție din Constanța, iar, dacă se va constata necesitatea unor schimbări, având în vedere că este un Proiect Pilot, aceste schimbări vor fi implementate, în beneficiul comunității pe care trebuie să o menținem în siguranță.

În final, facem un apel la toți cei implicați în lupta politică să nu atragă Poliția Română în jocuri electorale. Transmiterea de informații false sau trunchiate despre activitatea polițiștilor este de natură a afecta încrederea cetățenilor în instituție și în statul român în ansamblu“ - au precizat Poliția Română.

citește și: 

Ministerul Afacerilor ExterneFostul șef IPJ Constanța, chestorul Adrian Glugă detașat în Pakistan, unde ar elibera vize
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii