Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale premierului Marcel Ciolacu despre resturile de drone ruseşti, căzute în județul Tulcea

ro

26 Jul, 2024 18:49 180 Marime text
Sursa foto: Facebook




 
  • Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre resturile de drone ruseşti, căzute pe teritoriul România, că pentru a le dobori, trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi acest lucru nu este încă permis, pentru că nu a auzit de o decizie în acest sens.
 
El a precizat că aceste drone sunt de obicei lovite de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării şi a dat asigurări că încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă, potrivit știripesurse.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre resturile de drone găsite pe teritoriul României că pentru a le doborî, ţara noastră ar trebui să tragă pe teritoriul Ucrainei şi acest lucru nu e permis încă.

”Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis, fiindcă nu am auzit de o decizie în acest sens. Dar este o monitorizare. Aceste drone sunt de obicei lovite de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării. Încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă”, a precizat premierul.


El a menţionat că nu a mai intrat nimic şi ”o singură dată s-a întâmplat, dar s-au luat măsurile ca acest lucru să nu se mai întâmple”. ”S-a făcut un sistem nou de radare, ministrul Apărării poate să explice detaliat şi nu ne oprim”, a mai arătat Marcel Ciolacu.
 
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, vineri, că sunt continuate cercetările în zonele din proximitatea porturilor ucrainene pentru identificarea posibilelor fragmente de drone căzute pe teritoriul naţional.
 
 Astfel, pe lângă zona Plauru, în ultimele 24 de ore s-au primit indicii privind două posibile noi zone de incidenţă, în apropiere de Periprava, urmând să fie făcute verificări. Totodată, alte indicii, precum cele privind căderea unor fragmente de drone în zona Niculiţel, nu s-au confirmat.

Citește și
MApN- „Se acreditează fals ideea că România a fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse“ 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii