Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările SRI după avertizarea Ambasadei SUA

ro

11 Oct, 2024 22:13 240 Marime text







În legătură cu alerta de Securitate data de Ambasada SUA privind lăcașele de cult din România, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, face următoarele precizări, potrivit știripesurse.ro:

„Până în prezent, SRI nu are informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend,  Serviciul Român de Informații cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”.

Ambasada SUA avertizează asupra unor posibile amenințări la sinagogi, temple și moschei în România
Ambasada Statelor Unite la București a emis vineri o alertă de securitate în legătură cu posibile amenințări îndreptate împotriva unor instituții religioase din România.

Potrivit informării oficiale, amenințările ar putea viza sinagogi, temple sau moschei, în intervalul vineri-duminică. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți.

Ambasada nu a oferit detalii suplimentare despre natura amenințărilor, dar a insistat că este nevoie de măsuri preventive în acest sens. Autoritățile române nu au emis încă o reacție oficială cu privire la această alertă.
 
 
 
Citește și
Ambasada Statelor Unite ale Americii avertizează asupra unor amenințări la adresa lăcașelor de cult din România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii