Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Lucrările de amenajare a spațiului situat la intersecția străzii Soveja cu strada Ștefăniță Vodă sunt în curs de execuție (FOTO)

ro

06 Sep, 2024 14:12 190 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • În această perioadă se lucrează la reconfigurarea parcărilor existente pe partea de sud-vest și vest a zonei care este în curs de reamenajare, care va acomoda și viitorul cap de linie.

În această perioadă se lucrează la reconfigurarea parcărilor existente pe partea de sud-vest și vest a zonei care este în curs de reamenajare, care va acomoda și viitorul cap de linie. Prin realizarea acestor lucrări se va mări suprafața de verde și se vor planta arbori, arbuști, plante perene, iar suprafețele înierbate vor fi sub formă de poieni înflorite. Reconfigurarea se va realiza astfel încât să nu mai existe spații mari între locurile de parcare, creându-se în acest fel benzi de circulație bine delimitate. Totodată, se va elimina posibilitatea parcării pe alte zone în afara celor marcate corespunzător, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

Lucrările vizează și amenajarea spațiului pietonal existent prin reabilitarea trotuarelor în concordanță cu zonele de acces auto și circulație pietonală existente. De asemenea, se vor realiza artere rutiere noi care să aibă capacitatea necesară circulației transportului în comun (trafic greu), atât pentru traiectoria autobuzelor, cât și pe zona de staționare a acestora.

Odată cu finalizarea acestor lucrări va fi reluată amenajarea parcului, iar ulterior se va reconfigura circulația rutieră prin lărgirea tramei stradale spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă cu încă o bandă, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Primăria Constanța: Atenție, constănțeni! Nu sustrageți momelile amplasate împotriva rozătoarelor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii