Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Plata online a taxelor, o modalitate care elimină timpul de așteptare la ghișee

ro

04 Oct, 2024 13:29 137 Marime text
Plata online, Sursa foto: Primăra Constanța

 
Pentru a reduce aglomerația la ghișee și a facilita accesul rapid la serviciile publice, cetățenii care au de depus sau eliberat documente la Primăria Constanța pot achita taxele online. Prin utilizarea platformelor digitale, puteți evita cozile și economisi timp, efectuând plata într-un mod simplu și sigur.
 
Primăria Municipiului Constanța menționează că avantajele plății online sunt: eliminarea timpului de așteptare la ghișee, acces rapid și sigur la plata taxelor din confortul casei și posibilitatea de a consulta plățile și chitanțele într-o platformă digitală.
 
Pentru a achita taxele online, cetățenii pot accesa platforma de plăți electronice [ghișeul.ro](https://www.ghiseul.ro), platforma Serviciului de Impozite și Taxe Constanța, pentru plăți fără autentificare [etax.spit-ct.ro](https://etax.spit-ct.ro/AmenziOnline#tabPlataAmenzi), sau aplicația e-Tax, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Constanța: [primaria-constanta.ro](https://primaria-constanta.ro/pagina-pmc/servicii-cetateni/aplicatii-mobil/).
 

De asemenea, reamintim că plata tuturor taxelor poate fi efectuată și la toate ghișeele din agențiile fiscale ale SPIT Constanța, fie în numerar, fie prin card bancar. După efectuarea plății, dovada achitării trebuie prezentată la momentul depunerii cererii pentru eliberarea actelor administrative sau de stare civilă, în special pentru cartea de identitate, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

 
Pentru a preveni aglomerația la ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanelor și pentru a optimiza serviciile, vă rugăm să aveți achitată taxa pentru eliberarea documentelor solicitate.
 
Programarea pentru cărțile de identitate se face exclusiv online pe platforma [Primăriei Constanța](https://portal.primaria-constanta.ro/dm_constanta/programari.nsf/Programare?OpenForm&TipProgramare=ProgActeIdentitate), unde se poate achita online taxa aferentă cererii, finalizând astfel programarea.
 
Pentru serviciile prestate de Serviciul de Evidență a Persoanelor Constanța, plata poate fi realizată și prin bănci sau oficii poștale, în contul RO44TREZ23121330208XXXXX , CUI 4785631 – Primăria Municipiului Constanța, cu precizarea numelui, prenumelui, CNP-ului și tipului taxei.
 
Exemple de taxe care pot fi achitate la ghișeele SPIT Constanța:
- Taxa contravaloare act de identitate: 7 lei;
- Taxa contravaloare cărți de identitate provizorii: 1 leu;
- Taxa căutare și transmitere documente (C.NȘ/C.CS): 15 lei;
- Taxa furnizare date RNEP: 1 leu.
 

Facilitarea plăților online face parte din eforturile continue ale administrației locale de a moderniza și digitaliza serviciile publice, oferind cetățenilor soluții eficiente pentru a reduce timpul de așteptare și riscul aglomerației, a încheiat sursa citată.


Pentru mai multe detalii despre achitarea taxelor sau alte servicii disponibile online, cetățenii sunt încurajați să acceseze site-ul oficial al Primăriei Constanța.


Citește și:
E oficial! Primăria Constanța împrumută 270 de milioane de lei pentru investiții publice de interes local (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii