Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Taxa de dezvoltare și promovare a turismului

ro

07 Oct, 2024 09:43 170 Marime text

SPIT, Sursa foto: Facebook/Primăria Constanța


Cuantumul taxei de dezvoltare și promovare a turismului este stabilit diferențiat în funcție de tipul/destinația spațiului și zona de amplasare.


Astfel, Primăria Constanța menționează că, cuantumul taxei de dezvoltare și promovare a turismului poate fi: în sumă fixă, anuală sau în cota procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA.

În sumă fixă
În sumă fixă, anuală este datorată de operatorii economici, care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță și proprietarii spațiilor cu destinația de locuință din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță. Taxa se achită integral până la data de 01.07, inclusiv, dată până la care contribuabilii au şi obligaţia depunerii declaraţiei de impunere anuale.

În cota procentuală de 1%
În cota procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA. În acest caz, taxa este datorată de către turist/persoana care se cazează, corespunzător perioadei de ședere in structura de cazare turistică din municipiul Constanta, inclusiv stațiunea Mamaia. Până la data de 10, inclusiv, a lunii în curs, pentru luna precedenta, in care au obținut venituri din prestarea serviciului de cazare, operatorii economici, ce dețin în proprietate sau cu orice titlu, structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, clasificate de autoritatea centrală cu competențe în domeniul turismului, au obligația reținerii și vărsării taxei la bugetul local și de asemenea, de a depune declarația la SPIT Constanța.
Mai multe informații referitoare la Taxa de dezvoltare și promovare a turismului, declarațiile de impunere dar și documentele necesare declarării, regăsiți pe www.spit-ct.ro, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Primăria ConstanțaPlata online a taxelor, o modalitate care elimină timpul de așteptare la ghișee
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii