Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:07 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Constanța, informații oficiale după acțiunile fulger din week-end de la Năvodari și Valu lui Traian

ro

12 Feb, 2024 16:56 1167 Marime text
 
 
 
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au propus, ieri, 11 februarie 2024, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.02.2024, până la data de 11.03.2024, inclusiv, a două persoane (E.C.I. și R.D.), cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, prev. de art. 141 alin. 1 din Legea nr. 104/2008, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen.
 
Potrivit unei informări oficiale, „în concret, s-a reţinut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului  Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane“.

 
„De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi de inculpaţii P.A.S. şi D.F., ce se ocupau cu manipularea şi transportul produselor.
 
 La data de 23.12.2023 inculpaţii P.A.S. şi D.F. au manipulat şi încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al inculpatului E.C.I. de pe raza municipiului Constanţa, 155 cutii din carton și 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135830 fiole și recipiente din sticlă cu conținut lichid, 192560 comprimate și 186,8 kilograme fiole vrac cu conținut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanțe dopante, inculsiv substanţe dopante de mare risc, cu o valoare totală de piață de peste 900000 euro.
 
La aceeaşi dată cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa de lucrători de poliţie rutieră, iar produsele în cauză au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
 
Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon.


 
Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2000000 de euro, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
 
La data de 11.02.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis parțial propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.02.2024 şi până la data de 11.03.2024 inclusiv, faţă de inculpatul E.C.I., și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpata R.D., pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 11.02.2024 şi până la data de 10.04.2024 inclusiv.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva luării măsurii controlului judiciar faţă de inculpata R.D.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“, potrivit magistraților.

Foto cu rol ilustrativ. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decizie de ultimă oră a magistraților de la Judecătoria Constanța în dosarul capturii record de substanțe dopante (MINUTA INSTANȚEI)
 
„Pastilă amară“ pentru procurorii din Constanța! Propunere de arestare, respinsă într-un dosar în care se vehiculează aproape 1 milion de euro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii