Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 25 – 28 iulie 2024

ro

25 Jul, 2024 13:34 177 Marime text





 
  • Programul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 25 – 28 iulie.
  • Cinstirea Sfântului Pantelimon la Catedrala arhiepiscopală
 
 
Joi, 25 iulie 2024
 
-        de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
-        de la ora 21.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală;
-        de la ora 23.45, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga.
 
Vineri, 26 iulie 2024
 
-        începând cu ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală, apoi, împreună cu preoții și credincioșii prezenți, va merge în procesiune cu moaştele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și ale Sfinților Epictet și Astion, pe următorul traseu: str. Arhiepiscopiei, bdul. Regina Elisabeta, Termele Romane (dreapta la sensul giratoriu), str. Traian (cu traversare bdul. Tomis), dreapta str. E. Varga, stânga str. Aristide Karatzali cu ieșire în str. Mircea cel Bătrân și popas de rugăciune la biserica „Schimbarea la față” (Greacă), continuare pe str. Mircea cel Bătrân până la biserica „Sfinții Îngeri” (Capela militară, popas de rugăciune), bdul. Tomis, dreapta str. Traian, Termele Romane cu intrare în str. Arhiepiscopiei și oprire în fața Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
 
Sâmbătă, 27 iulie 2024
 
 Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon
-        de la ora 6.00, va oficia Taina Sfântului Maslu, apoi va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale;
-        de la ora 21.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Sărbătoarea are o importanță aparte pentru credincioșii de la malul mării deoarece Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” adăpostește o parte din sfintele moaște ale Doctorului fără de arginți, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon. Acestea au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu în anul 1931, în ziua de Florii.
 
Duminică, 28 iulie 2024
 
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, vor oficia slujba de sfințire a bisericii „Sfinții Voievozi” din localitatea Hudești, județul Botoșani, urmată de Sfânta Liturghie.
 
 
Citește și
 Rugăciunea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru alungarea secetei se amână
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii