Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect, finanțat de Ministerul Mediului Insule ecologice ultramoderne vor fi construite în orașul Năvodari

ro

12 Jul, 2024 11:18 364 Marime text
Colectare deseuri. Sursa foto - freepik.net
  • Proiectul ”Construire insule ecologice digitalizate în orașul Năvodari, judetul Constanța” a fost depus de Primăria Năvodari spre finanțare la Ministerul Mediului.
  • Ulterior, finanțarea a fost aprobată, iar proiectul ”Construire insule ecologice digitalizate în orașul Năvodari, judetul Constanța” a fost inclus în lista publicată de Ministerul Mediului.
  • Contractul de finanțare a fost semnat de Primăria Năvodari cu Ministerul Mediului și a fost emis Certificatul de Urbanism pentru “Construirea de insule ecologice digitalizate”.
      
În orașul Năvodari vor fi construire 5 insule subterane cu containere individuale, 18 insule supraterane încasetate cu containere de 1,1 mc și 27 de insule supraterane cu containere individuale.

Proiectul ”Construire insule ecologice digitalizate în orașul Năvodari, judetul Constanța” a fost depus de Primăria Năvodari spre finanțare la Ministerul Mediului.

Ulterior, finanțarea a fost aprobată, iar proiectul ”Construire insule ecologice digitalizate în orașul Năvodari, judetul Constanța” a fost
inclus în lista publicată de Ministerul Mediului pentru proiectele finanțate din Pilonul 1. Tranziția Verde, Componenta C3: Managementul Deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Sub-investiția I1.B
 
Contractul de finanțare a fost semnat de Primăria Năvodari cu Ministerul Mediului și a fost emis Certificatul de Urbanism pentru
“Construirea de insule ecologice digitalizate”.
 

„Pentru a se crea premisele demarării lucrărilor de realizare a insulelor ecologice digitalizate a fost începută contractarea studiului de fezabilitate. După aprobarea acestuia, în cursul anului 2024 se va elabora proiectul tehnic și se vor executa lucrările de construire pentru: 5 insule subterane cu containere individuale, 18 insule supraterane încasetate cu containere de 1.1mc și 27 de insule supraterane cu containere individuale - în total 50 de insule ecologice ultramoderne“, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.
 

 
Insulele ecologice digitalizate sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor. Insulele ecologice digitalizate pot fi subterane sau supraterane, protejate împotriva vandalismului și accesului neautorizat. Fiecare insulă trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.
 
Prin digitalizare, se colectează informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere. Aceste date sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Cu ajutorul tehnologiei, gestionarea deșeurilor devine mai eficientă, contribuind la protejarea mediului și la crearea unei societăți mai sustenabile.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
 
Investiții în județul Constanța: Clădirile rezidențiale multifamiliale din orașul Năvodari, reabilitate cu bani din PNRR
 
Sediul Primăriei Năvodari, județul Constanța, va fi reabilitat eneregetic cu bani din PNRR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii