Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect USR ce încurajează constănțenii sa doneze de sânge pentru reducerea unor impozite locale!

ro

19 Aug, 2024 21:59 254 Marime text
Sursa foto: Facebook/ USR Constanța







Constănțenii salvează vieți. Un proiect al USR încurajează donarea de sânge prin reducerea unor impozite locale.

Florin Cocargeanu, liderul grupului de consilieri USR:

"Având în vedere că Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța pentru anul 2025 se află în consultare publică, am trimis astăzi o primă propunere ce prevede reducerea cu 20% a impozitului pe clădiri și terenuri pentru persoanele care donează sânge de cel puțin 3 ori într-un an calendaristic.

Propunerea este ca reducerea să se aplice pentru o singură clădire și un singur teren, aceasta putând fi cumulată cu bonificația de 10% acordată pentru plata impozitului până la 31 martie.

Acest proiect a făcut parte din programul de guvernare locală al USR Constanța și are drept scop nu doar reducerea presiunii financiare la care vor fi supuși constănțenii odată cu mărirea taxelor locale, ci și încurajarea populației să doneze.
Deseori, donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte, iar administrația locală are responsabilitatea morală de a încuraja și susține donatorii.
În eventualitatea în care propunerea noastră nu va fi introdusă în proiectul de impozite și taxe, vom formula un amendament în acest sens.

Până la sfârșitul perioadei în care proiectul se află în consultare publică vom formula și o serie de propuneri cu privire la creșterile de taxe, pe care le considerăm nejustificate.", a spus Florin Cocargeanu.

Citește și
Elena Lasconi, candidatul USR pentru funcția de președinte al României - “Eu voi câștiga alegerile!” (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii