Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de modernizare a Liceului agricol „Nicolae Cornăţeanu" din Tulcea, întârziat din cauza lipsei de finanțare

ro

11 Sep, 2024 15:36 138 Marime text

Sursa foto. Liceul agricol „Nicolae Cărnățeanu” Tulcea

 
  • Liceul agricol „Nicolae Cornăţeanu" şi Asociaţia Graffcity din oraşul Tulcea vor să deruleze un proiect pentru modernizarea bazei tehnologice a unităţii de învăţământ, însă proiectul, deşi a fost declarat eligibil de acum şase luni, nu a primit încă finanţare, iar termenul de încheiere a lucrărilor este luna iulie a anului următor.

Reprezentantul Asociaţiei Graffcity, Simion Tănase, a declarat că proiectul ar urma să fie finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a obţinut în urma evaluării 90 din punctajul maxim, 100, iar semnarea contractului de finanţare a fost amânată de şase luni, conform Agerpres.

„Nu depinde de noi, ci de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi de Ministerul Educaţiei. Aşteptăm să ne ajute, pentru că suntem deja în septembrie, iar termenul de finalizare este iulie 2025. E un termen strâns. Sperăm într-o prelungire a timpului, pentru că fizic nu cred că s-ar putea implementa", a afirmat Simion Tănase.


Proiectul realizat în colaborare cu Liceul agricol "Nicolae Cornăţeanu" presupune realizarea unei clădiri noi, modernizarea laboratorului de informatică şi amenajarea unei remize pentru utilaje, în condiţiile în care unitatea de învăţământ este deficitară la nivelul parcului de utilaje agricole.

„Prin această măsură vom achiziţiona utilaje agricole de ultimă generaţie, de la tractor până la dronă, pe care copiii pot învăţa pe tehnologia actuală ceea ce presupune agricultura zilelor noastre", a mai spus reprezentantul Asociaţiei Graffcity.

 
Citește și
S-a deschis primul campus pentru învățământ dual din România! (FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii