Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Proprietar de câine agresiv, sancționat de jandarmii din Tulcea

ro

14 Oct, 2024 11:47 172 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța
 
  • În acest sfârșit de săptămână, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea a fost sesizat, prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la faptul că un câine agresiv a pătruns în curtea unui imobil și a atacat alte animale.
     
În acest sfârșit de săptămână, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea a fost sesizat, prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la faptul că un câine agresiv a pătruns în curtea unui imobil și a atacat alte animale, transmite un comunicat din partea IJJ Tulcea.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin, care s-a soldat cu rănirea unui alt câine și a unei pisici, care se aflau în curtea vecină.

Jandarmii au sancționat proprietarul câinelui conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor perisculoși sau agresivi. Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea unui animal domestic, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

„Atragem atenția cu privire la faptul că proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor agresivi au obligația de a lua toate măsurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv, altfel se poate dispune plasarea câinelui într-un adăpost, în cazul în care pericolul avut în vedere se menține”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța caută piese de schimb pentru autoturismele Dacia Duster (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii