Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare în fața sediilor PSD și PNL

ro

02 Sep, 2024 17:48 302 Marime text
Foto: Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor În data de 03.09.2024, începând cu ora 10:30, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare iau cu asalt sediile centrale ale Partidului Social Democrat (PSD) și ale Partidului Național Liberal (PNL) din România, cerând actualizarea urgentă a pensiilor militarilor rezerviști pentru a corespunde nivelurilor salariale ale personalului militar activ.

Potrivit reprezentanților Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, ca și în rândul pensiilor civile, există inechități majore și între pensionarii militari, despre care clasa politică omite cu intenție să vorbească.

„Deși în discursul lor politic, atât șeful PSD, Marcel Ciolacu, cât și șeful PNL, Nicolae Ciucă, manifestă interes pentru militarii rezerviști, în realitate, cei doi lideri politici nu dau doi bani pe polițiști, militari și pe polițiștii de penitenciare, fiind interesați doar de satisfacerea intereselor camarilei de partid.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) subliniază că inechitățile dintre pensionarii militari sunt inacceptabile, având în vedere că rezerviștii sunt chemați la luptă în timp de război. Cu o conflagrație la granița României, nu este normal ca statul să mențină asemenea disparități în rândul pensionarilor militari, deoarece actualii militari rezerviști au servit țara cu onoare și demnitate și merită să fie tratați cu respectul pe care l-au câștigat“ - au mai precizat reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.


Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare își exprimă, de asemenea, frustrarea față de lipsa de valoare acordată apărării, securității și ordinii publice a țării de către politicienii care urmăresc mai mult interesul propriu, decât pe cel al alegătorilor.

Cosmin Dorobanțu, președintele sindicatelor din penitenciare afirmă:

„Nu poți să-ți bați joc de armată! Onoarea și demnitatea armatei sunt călcate în picioare de politicienii corupți care nu apreciază sacrificiile făcute de forțele armate, de oamenii legii care luptă împotriva criminalității, în ciuda unor legi care sprijină mai mult infractorii decât victimele fărădelegilor.”.


Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că decăderea în curs a armatei române este un rezultat direct al neglijării statului și cere Guvernului Români să ia măsuri imediate pentru a rezolva problema oamenilor care, la ordin, ar putea să lupte pentru țară.

„Coaliția PSD - PNL alege să își bată joc de rezerva militară a țării, iar acest lucru este inacceptabil. Cerem ca pensiile militarilor rezerviști să fie actualizate pentru a reflecta adevărata valoare a serviciului militar pentru România!”, declară Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Citește și: 

Protest al Sindicatului liber „Cardinal” al lucrătorilor din ANR. Care sunt revendicările acestora (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii