Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare între UNPR-RSE și omologii din Ucraina Daniel Moraru - „Operatorii economici din regiune au nevoie de o colaborare mai strânsă pentru a face față provocărilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

30 Jun, 2024 17:00 231 Marime text
  • Protocolul de colaborare dintre UNPR RSE a fost semant Uniunea Antreprenorilor întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina. La evenimentul care a avut loc sâmbătă, 29 iunie, au participat oameni de afaceri din ambele țări.
  • Pirntre cei prezenți s-a numărat și Ihor Prokopchuk, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România.

Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) a marcat un an de existență, prilej cu care a fost semnat un protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina. Evenimentul care a avut loc sâmbătă, 29 iunie, a fost găzduit de Hotelul Del Mar din Mamaia și prezentat de actorul Pavel Bartoș.

Printre obiectivele principale ale protocolului se numără: facilitarea stabilirii de contacte între comunitățile de afaceri din România şi Ucraina, identificarea de parteneri eficienți pentru cooperare la nivel de întreprinderi, organizații şi firme, dar și asigurarea comunicării şi coordonării între UNPR-RSE şi Uniunea Antreprenorilor întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina, respectând toate protocoalele necesare pentru cooperare.
 
La eveniment au fost prezenți: Ihor Prokopchuk - ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Daniel Constantin Moraru - președinte UNPR RSE, Sorin Chiriță - președinte Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Ionuț Rusu - viceprimarul municipiului Constanța, Stelian Gima - vicepreședinte CJC, deputatul PNL Mircea Banias, George Vișan - director comercial CN APMC, Florin Goidea - președintele CN ACN Constanța, Viorel Panait, președintele Organizației Patronale Constanța Port Buisness Association, Anton Traian Antoniadis -  președintele Asociației RPD (Romanian Ports Development), Wladimir Boboschko - fondatorul EtuFarm în România, Vyacheslav Bykovets, director general al Uniunii Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina, precum și mai mulți oameni de afaceri din România și Ucraina.

„Concluziile preliminare ale studiului privind dinamica vieții economice din Constanța, lansat de UNPR-RSE la începutul lunii iunie, arată că operatorii economici din regiune au nevoie de o colaborare mai strânsă pentru a face față provocărilor și pentru a valorifica oportunitățile. România devine un nou esențial de tranzit pentru companiile implicate în reconstrucția Ucrainei, iar interconectarea operatorului economic din regiunea noastră cu cei din Ucraina va fi benefică pentru ambele părți. Din concluziile preliminare ale studiului reiese și nevoia de îmbunătățire în relația operatorului economic cu autoritățile. Considerăm necesară constituirea unor Comisii de dialog economic la nivelul Consiliului Local și al Consiliului Județean, care ar trebui să faciliteze dialogul, contribuind, astfel, la dezvoltarea economică regională.  Uniunea va sprijini în totalitate deschiderea unei reprezentanțe complet funcționale a Uniunii Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina, chiar în sediul UNPR-RSE.

Marcăm un eveniment semnificativ, un pas semnificativ în direcția dezvoltării economice comune. Printre beneficiile protocolului de azi se numără extinderea relațiilor comerciale, stabilirea de contacte și parteneriate între cele două țări. Este esențial ca operatorii economici mari să transfere cunoștințele către operatorii mici. Competivitatea României pe piața economică se confrunta încă cu provocări. Printre beneficiile protocolului se numără extinderea relațiilor comerciale, stabilirea de contacte și parteneriate între cele două țări. Succesul acestui protocol depinde de efortul nostru comun", a spus Daniel Constantin Moraru, președintele UNPR RSE.



„Acest protocol va crea un mediu de afaceri sigur“


Deputatul Mircea Banias a transmis că România poate să ajute Ucraina.

"Este un război nedrept! Trebuie să ne păstrăm speranța că pacea va veni cât se poate de repede, în condițiile în care frații noștri ucraineni să fie mulțumiți și să poate să își reclădească și să își construiască țara așa cum au avut-o înainte. România poate să ajute Ucraina“, a subliniat deputatul Mircea Banias.





Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței a ținut să puncteze că ușile Primăriei sunt mereu deschise pentru oamenii de afaceri.

"Pentru ca afacerile dumneavoastră să crească, trebuie să trăiți într-un oraș sigur. Acesta este rolul autorităților publice locale. Ușile primăriei sunt mereu deschise", a transmis Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței.


Stelian Gima, vicepreședinte CJC a menționat că acest protocol va crea un mediu de afaceri sigur.

"Parteneriatul va aduce doar beneficii, cum ar fi locuri de muncă. Suntem siguri că acest protocl va crea un mediu de afaceri sigur. CJC va oferi suportul necesar mediului privat. De altfel parteneriatele pubic-private crează un mediu de afaceri dinamic și prosper", a punctat Stelian Gima, vicepreședinte CJC.



Sorin Chiriță, președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, a punctat că întreaga cooperare cu Ucraina și Republia Moldova poate duce la crearea competitivității companiilor din cele trei țări. 

"Oamenii vor un mediu mai bun, care să ducă la dezvoltare. Fondurile europene sunt necesare în acest sens. Cooperarea  cu Ucraina și Republia Moldova poate duce la crearea competitivității companiilor din cele trei țări", a transmis Sorin Chiriță, președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.




„Portul Constanța și-a câștigat o nouă poziție geostrategică“



"Împreună suntem o voce", a punctat Viorel Panait, președintele Organizației Patronale Constanța Port Buisness Association.

Anton Traian Antoniadis, președintele Asociației RPD (Romanian Ports Development), susține că viitorul arată bine.

"Mediu de business este o chestie din care se nasc afaceri, prietenii, relatii. Iar viitorul arata bine", a menționat Anton Traian Antoniadis.


În continuarea evenimentului, a luat cuvântul și Florin Goidea, directorul CN ACN Constanța.

„Sunt foarte bucuros că se semnează acest protocol între antreprenorii români din zona aceasta și ucraineni. Canalul Dunăre Marea Neagră asigură 30% din transportul de mărfuri al Portului Constanța.  Doresc succes acestei uniuni“, a anunțat Florin Goidea, directorul CN ACN Constanța.


George Vișan, director comercial CN APMC, a ținut că amintească că Portul Constanța și-a câștigat o nouă poziție geostrategică.

„Portul Constanța e principalul motor economic al regiunii de sud-est. Portul Constanța și-a câștigat o nouă poziție geostrategică. Cifrele pe care in ultimii ani am reușit să le atingem sunt istorice. Fiecarw din cei care contribuie la cifrele Portului au înțeles că trebuie să facă investiții și să contribuie cât mai activ“, a transmis George Vișan, director comercial CN APMC.

 



Fondatorul EtuFarm în România, Wladimir Boboschko, a mulțimit României pentru ajutorul acordat Ucrainei.

„România transportă cereale cu utilaje din Ucraina. Mulțumesc din partea Ucrainei pentru ajutorul primit din partea domnului Moraru la începutul războiului din Ucraina.  A ajutat ucraineni cu mașini, cu cazare. Mulțumesc România!“, a susținut Wladimir Boboschko, fondatorul EtuFarm în România.



Ambasadorul Ucrainei, Ihor Prokopchuk a amintim că România este principalul furnizor de produse petroliere către Ucraina.

„Sunt convins că acest protocol pe care-l vom semna este un rezultat concret al vizitelor președintelui Volodimir Zelenski în România, în ultimii ani. A fost ales Portul Constanța, întrucât exportul de cereale al Ucrainei s-a derulat în zonă. România este principalul furnizor de produse petroliere către Ucraina. Trebuie să mulțumesc tuturor românilor pentru tot suportul acordat cetățenilor ucraineni care se afla acum în țara dumneavoastră”, a menționat ambasadorul Ucrainei, Ihor Prokopchuk.


Evenimentul a continuat cu semnarea protocolului între Uniunea Națională a Patronatului Român-Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderi Mici și Mijlocii și Privatizate din Ucraina. Protocolul a fost semnat de Vyacheslav Bykovets, prim-vicepreşedinte și director general al Uniunii Antreprenorilor de Întreprinderi Mici și Daniel Constantin Moraru, președintele UNPR-RSE.
 
Vyacheslav Bykovets, director general al Uniunii Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina a profita de ocazie și a transmis cele mai sincere urări de bine fostului prim ministru al Ucrainei, care este fondatorul organizației ucrainene.

„Evenimentul de azi e foarte important pentru noi , pentru că avem susținerea prietenilor noștri români“, a dezvăluit  Vyacheslav Bykovets, director general al Uniunii Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina.



Ambasada, o platformă dedicată dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii


În cadrul evenimentului, doi tineri întreprinzători constănțeni, Theodora Moraru și Cătălin Cenac au prezentat proiectul AMBASADA, o platformă dinamică și inovatoare, dedicată dezvoltării IMM-urilor, care-și propune facilitarea stabilirii de parteneriate strategice și promovarea unui ecosistem economic vibrant, bazat pe colaborare şi inovație.

„Ambasada este o platformă dinamică şi inovatoare, dedicată dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri). Ca accelerator şi hub pentru startup-uri, oferim resursele și expertiza necesare pentru a transforma ideile în afaceri de succes. La Ambasadă, ne dedicăm construirii unei comunități vibrante şi progresive, unde inovația și spiritul antreprenorial să prospere. Vrem să fim catalizatorul schimbării şi motorul creșterii economice durabile, sprijinind antreprenorii aspiranți în eforturile lor de a atinge succesul.

Facilităm stabilirea de parteneriate strategice cu companii din diverse industrii la nivel global şi promovăm un ecosistem economic vibrant, bazat pe colaborare şi inovație. Asigurăm un mediu de afaceri sănătos şi dinamic prin construcția unei platforme de tip bursă de investiții“, au precizat Theodora Moraru și Cătălin Cenac.



„Scopul acestui protocol este de a reliza venituri, profituri și de a dezvolta mediul de afaceri“


La finalul evenimentului, Daniel Moraru a explicat că scopul UNPR-RSE nu este de a reliza venituri, profituri personale, ci de a dezvolta mediul de afaceri, de crea networking și colaborare între toate companiile, indiferent de activitățile lor, și de a scoate în evidență calitățile managerilor de top, care au validat o resursă fabuloasă.

„Ne dorim să dezvoltăm noi generații de antreprenori, pe lângă faptul că ne dorim soluții corecte, concrete, parteneriate cu reprezentanții instituțiilor statului. Scopul acestui protocol este de a reliza venituri, profituri și de a dezvolta mediul de afaceri, de crea colaborare între toate companiile și de a scoate în evidență calitățile managerilor de top“, a concluzionat Daniel Constantin Moraru, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est.


















PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:


Eveniment UNPR-RSE la Constanța LIVE TEXT: Aniversare de un an și semnarea unui protocol de colaborare strategică cu partenerii din Ucraina (FOTO+VIDEO)

LIVE TEXT: Uniunea Națională a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) lansează un nou studiu de piață, la Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii