Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punctul de frontieră Orlivka - Isaccea, dintre Ucraina şi România, bombardat de Rusia

ro

02 Oct, 2024 18:17 188 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Vama Isaccea
Rușii au atacat cu drone infrastructura portuară și de frontieră din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, în noaptea de marți spre miercuri, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka - Isaccea, informează Antena3.ro

În noaptea de 2 octombrie, Forțele Aeriene Române au ridicat pe cer două aeronave F-16 și F-18 pentru a monitoriza un grup de drone de atac rusești care se îndreptau spre Ucraina. Ținta dronelor s-a dovedit a fi o infrastructură critică din districtul Izmailsky din regiunea Odessa, care a fost lovită cu succes.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina (SES) a confirmat că infrastructura portuară și de frontieră a fost lovită. De asemenea, a fost distrusă parcarea camioanelor care transportau marfă militară pentru Forțele Armate ale Ucrainei din România, potrivit EurAsia Daily.

Doi camionagii au fost răniți, unul dintre ei fiind cetățean turc. Aceștia au fost transportați la spital cu răni moderate. Incendiul rezultat a fost lichidat de salvatorii Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere Dunăre, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

Din cauza bombardamentelor, operațiunile de trecere la punctul de control Orlivka au fost suspendate temporar. În prezent se iau măsuri pentru stabilizarea funcționării acestuia. Rușii au bombardat în mod deliberat punctul de control, făcând dificilă trecerea frontierei pentru oamenii obișnuiți. Aceasta este teroare împotriva populației civile.

 Antena3.ro 

Citește și: 

Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii