Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan, anunț pentru iubitorii de carte- „Cred că este prima dată, în ultimii zece ani“

ro

19 Sep, 2024 15:28 310 Marime text
Sursa foto: Freepick.com
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat joi, 19 septembrie 2024, la deschiderea Zilelor Patrimoniului Cultural, pe esplanada din faţa Teatrului "Tudor Vianu" din municipiul Giurgiu, că este pentru prima dată, în ultimii zece ani, când s-a făcut o achiziţie masivă de carte în toate bibliotecile din România.

"Patrimoniul cărţilor este unul extrem de valoros care merită înţeles şi valorificat. Ca ministru m-am străduit şi cred că este prima dată, în ultimii zece ani, când s-a făcut o achiziţie masivă de carte în toate bibliotecile din România de la nivel naţional până la nivel de comună. Le mulţumesc colegilor mei din minister că au pus umărul şi într-un timp record am reuşit să finalizăm această achiziţie de carte şi bibliotecile vor începe să-şi îmbogăţească patrimoniul. Aşadar, cele 12 edituri prezente astăzi la Zilele Patrimoniului Cultural, aici, în Giurgiu, sunt şi ele parte dintr-un proces prin care, în România, bibliotecile să aibă carte şi în format fizic. În acelaşi timp, prin proiectele de digitalizare încercăm să oferim carte şi în format digital.

V-am spus doar câteva cuvinte ca să înţelegeţi că, ori de câte ori o să fiu invitată la evenimente culturale, voi răspunde pozitiv pentru că pun suflet în asta şi cred că noi, de la nivel naţional, dar şi dumneavoastră, prin reprezentanţii în Parlament, în administraţia locală, vom reuşi să accentuăm, să valorizăm, să atragem atenţia cu privire la aceste proiecte foarte frumoase şi valoroase. Oamenii capătă încredere şi în felul acesta se rostogoleşte plus-valoarea pe care cultura o aduce în societate", a spus ministrul Raluca Turcan.

 

Sursa: Agepres.ro 


Citește și:

Trei bibliotecari au reprezentat Biblioteca Județeană Constanța la întâlnirea Code Kids (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii