Trei bibliotecari au reprezentat Biblioteca Județeană Constanța la întâlnirea Code Kids (FOTO)
Trei bibliotecari au reprezentat Biblioteca Județeană Constanța la întâlnirea Code Kids (FOTO)În perioada 4-5 septembrie 2024, o echipă de trei bibliotecari au reprezentat instituția Bibliotecii Județene Constanța la întâlnirea Code Kids prin programul de granturi de mobilitate CODE KIDS – coding in progress, intitulată „SCHIMB DE BUNE PRACTICI ÎNTRE CLUBURI CODE KIDS DIN REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA”, organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.
Am avut deosebita plăcere să cunoaștem oameni minunați care fac lucruri impresionante pentru copiii și pentru comunitatea din care fac parte.
În prima zi am vizitat Biblioteca Națională a Republicii Moldova unde gazdă a fost Elena Pintilie, președintele Asociației Bibliotecarilor din Moldova, director general BNRM și Biblioteca Națională pentru Copii ,,Ion Creangă”, reprezentată de dna Lilia Tcaci, director adjunct BNC Ion Creangă, coordonator al programului Code Kids în Republica Moldova, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.
În cea de-a doua zi am participat la întrunirea „Schimb de bune practici între cluburile CODE Kids din Republica Moldova și România”, care s-a desfășurat pe data de 5 septembrie 2024 la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” împreună cu 26 de bibliotecari, coordonatori locali și regionali din Programul național „CODE Kids: Programează viitorul comunității tale”.
Echipa Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, formată din bibliotecarii: Ali Osber, Florentina Agapie, Roxana Stoica au prezentat activitatea cluburilor CODE Kids și au împărtășit experiența participării la Târgurile de Știință CODE Kids. În cadrul prezentărilor și discuțiilor au fost împărtășite istoriile de succes, dar și provocările, problemele cu care se confruntă coordonatorii cluburilor.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Biblioteca Județeană „Panait Cerna" Tulcea și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, prin programul Granturi de mobilitate CODE Kids – coding în progres. Granturile de mobilitate sunt oferite de Fundația Progress din România pentru a facilita colaborarea între cluburile CODE Kids, schimbul de experiență, interacțiunea între coordonatori și pentru a crea o comunitate CODE Kids mai puternică și mai unită.
Citește și:
Lansarea romanului „Hotarul singurătății” al scriitorului Vasile Mizdrea, la Biblioteca Județeană Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp