Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările jandarmilor tulceni pentru elevi

ro

10 Sep, 2024 13:59 140 Marime text
Jandarmi, Sursa foto: Ziua de Constanța
 

Luni, 9 septembrie 2024, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a participat la menținerea ordinii și siguranței publice în zona instituțiilor de învățământ pe raza municipiului Tulcea, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, părinților și personalului didactic cu ocazia deschiderii anului școlar 2024 - 2025.
 
Conform unui comunicat transmis de IJJ Tulcea, jandarmii au fost prezenți ieri nu doar la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar, ci și la datorie pentru creșterea sentimentului de siguranță și încredere al elevilor în autoritățile publice, contribuind astfel la întărirea eforturilor comune pentru crearea unui mediu favorabil dezvoltării lor personale și educaționale.

Cu ocazia începutului de an școlar, jandarmii au purtat discuții și au împărțit pliante părinților și elevilor referitoare la siguranța copiilor pe traseele de deplasare și în cadrul școlii.  

Scopul prezenţei active a jandarmilor tulceni în zona instituţiilor de învăţământ este asigurarea un climat de siguranţă elevilor şi cadrelor didactice și de a preveni faptele contravenţionale sau penale în proximitatea acestora, pe traseele de afluire şi defluire ale elevilor şi profesorilor.

Activitățile de informare, de interacțiune directă și de prevenire a delicvenței juvenile în cadrul unităților de învățământ din responsabilitate, vor continua pe tot parcursul anului școlar, cu scopul de a spori gradul de siguranță și de a reduce riscul victimizării în rândul tinerilor.

Jandarmeria Tulcea rămâne același partener loial care se preocupă continuu de siguranța în școli și în proximitatea acestora, dar și de prevenirea producerii faptelor de natură să afecteze liniștea elevilor, cadrelor didactice și procesului de învățământ.

Prioritatea noastră este să oferim un mediu sigur desfășurării procesului de învățământ în care fiecare elev să se simtă în siguranță, precizează IJJ Tulcea.


În anul școlar 2024 - 2025, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea va acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice în zona celor zece instituții de învățământ din competență. De asemenea, aceștia își vor concentra efortul și pe activitățile preventive din cadrul instituțiilor de învățământ ce vor avea ca principale teme prezentarea regulilor de conviețuire socială și consecințele nerespectării acestora, prevenirea absenteismului școlar și prevenirea și conștientizarea minorilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihotrope, tutun și energizante.
 

Acțiunile noastre de prevenire a comportamentelor antisociale vor fi desfășurate în mod constant în proximitatea unităților de învățământ, cu scopul de a asigura un climat de siguranță pentru toți elevii și personalul didactic.  Îndemnăm elevii să manifeste un comportament adecvat în relație cu colegii sau cu dascălii lor, să respecte regulamentele școlare în vigoare și să manifeste precauție în relația cu persoanele necunoscute, mai transmite sursa citiată.


La început de an școlar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea face câteva recomandări utile elevilor:
 

  • Dacă asistați la un conflict violent, anunțați imediat profesorii, personalul de pază sau patrula de jandarmerie aflată în apropiere sau sunați la numărul de urgență 112.
  • Solicitați imediat sprijinul dacă voi sau colegii voștri vă aflați într-o situație periculoasă.
  • Nu interacționați cu persoane necunoscute.
  • Nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău intenționate.
  • Nu uitați, atât la școală, cât și pe stradă, este nevoie să adoptați un comportament civilizat.
 


Dragi elevi, stimați profesori, dragi părinți, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea vă asigură că va rămâne aproape de dumneavoastră, astfel încât școala să fie un spațiu dedicat studiului și performanței.
Vă dorim un an școlar plin de realizări!, a încheiat sursa citată.

 
Citește și:
Jandarmii din Tulcea, alături de elevi, la începerea noului an școlar. Recomandări utile
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii