Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii din Tulcea, alături de elevi, la începerea noului an școlar. Recomandări utile

ro

06 Sep, 2024 16:29 126 Marime text
Jandarmi, Sursa foto: Ziua de Constanța



 
  • Jandarmii tulceni vor intensifica măsurile de ordine publică în zona adiacentă școlilor din municipiul Tulcea odată cu începerea anului școlar.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea va participa luni, 09 septembrie a.c., la menținerea ordinii și siguranței publice în zona instituțiilor de învățământ pe raza municipiului Tulcea, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, părinților și personalului didactic cu ocazia deschiderii anului școlar 2024-2025, potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea.
 

„Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă reprezintă o prioritate, astfel că jandarmii vor asigura prezența pe traseele de deplasare a elevilor și cadrelor didactice la instituțiile de învățământ în scopul prevenirii și descurajării săvârșirii faptelor antisociale și creșterii gradului de siguranță a participanților la festivitatea de deschidere a  noului an școlar”, se arată în comunicatul remis. 

 
În anul școlar 2023/2024 Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a participat împreună cu structurile MAI pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe traseele de afluire/ defluire, precum și în zona instituțiilor de învățământ.
 

„Pe timpul executării activităților menționate, efectivele de jandarmi nu au întâmpinat probleme majore, fiind constatate 2 fapte contravenționale și aplicate 2 amenzi în valoare de 400 lei, respectiv fiind întocmite acte de sesizare a 2 fapte penale (loviri și alte violențe) pe numele a 3 autori. De asemenea, independent sau în cooperare cu alte instituții (Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, etc.) unitatea a desfășurat 16 acțiuni cu caracter preventiv în cadrul instituțiilor de învățământ”, spun jandarmii tulceni.

 

În anul școlar 2024/2025 Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea va acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice în zona acelorași instituții de învățământ, transmite sursa citată.

 
De asemenea, jandarmii își vor concentra efortul și pe activitățile preventive din cadrul instituțiilor de învățământ ce vor avea ca principale teme:
 
- prezentarea regulilor de conviețuire socială și consecințele nerespectării acestoa;
- prevenirea absenteismului școlar;
-prevenirea și conștientizarea minorilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihotrope, tutun și energizante;
 
La început de an școlar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea face câteva recomandări utile elevilor:
 
       Dacă asistați la un conflict violent, anunțați imediat profesorii, personalul de pază sau patrula de jandarmerie aflată în apropiere sau sunați la numărul de urgență 112.
       Solicitați imediat sprijinul dacă voi sau colegii voștri vă aflați într-o situație periculoasă.
       Nu interacționați cu persoane necunoscute.
       Nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău intenționate.
       Nu uitați, atât la școală, cât și pe stradă, este nevoie să adoptați un comportament civilizat.
 
 
 Citește și
Bilanțul misiunilor desfășurate de jandarmii din Constanța în perioada 1 iulie - 04 septembrie 2024
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii