Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Centrul PRECIS, viitorul cu inimă verde, construit de Aedificia Carpați și partenerii săi

ro

30 Oct, 2023 17:00 1849 Marime text
Centrul PRECIS - Sursa foto: Facebook.com - Facultatea de Automatică și Calculatoare UPB
  • Clădirea ce adăpostește Centrul PRECIS, adus la viață în baza unui proiect implementat de Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București, răspunde unor înalte standarde de calitate în domeniu.
  • Cu o suprafață desfășurată construită de minim 8.300 de metri pătrați, clădirea are șapte etaje, un imens atrium din sticlă, dar și o inimă reprezentată de panouri cu celule fotovoltaice aflate pe ferestrele din fațada sudică și pe pergola terasei.
  • Imobilul a fost construit de compania bucureșteană Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect.
Șapte etaje, un imens atrium din sticlă dezvoltat pe parter și cinci niveluri și, mai ales, o inimă care bate verde în centrul unui oraș aglomerat – Bucureștiul secolului XXI!
 
Așa poate fi descrisă, în doar câteva cuvinte-cheie, clădirea ce adăpostește Centrul de cercetare pentru produse, procese și servicii inovative inteligente PRECIS, edificiu ridicat, cu dedicație și migală, de specialiștii companiei bucureștene Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect.
 
Centrul PRECIS - Sursa foto: Facebook.com - Facultatea de Automatică și Calculatoare UPB

Implementat de Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București, proiectul Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovatoare a avut ca punct de pornire ideea unei clădiri sustenabile.
 
Mai mult decât atât, clădirea trebuia, totodată, să se integreze armonios în peisajul urban și să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate în domeniu.
 
Finanțat din fonduri europene, Centrul PRECIS, potrivit site-ului oficial, are ca obiectiv general extinderea infrastructurii curente și a activităţilor de cercetare din Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
 
Astfel, se urmărește realizarea transferului tehnologic şi dezvoltarea produselor, proceselor şi serviciilor inovative de noua generaţie destinate în principal industriei şi sănătăţii.
 
În plus, proiectul vizează abordarea unor noi direcţii de cercetare prioritare la nivel internaţional şi naţional, cu impact asupra creşterii competitivităţii economiei româneşti, şi achiziţia de echipamente care facilitează realizarea acestor cercetări.



 
Cei care au răspuns provocării de a transpune în realitate clădirea sustenabilă ce avea să adăpostească centrul, îndeplinind toate criteriile și standardele de calitate cerute de un astfel de proiect au fost specialiștii Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect.
 
Proiectantul a fost compania SC Carpați Proiect SRL, iar șef proiect – arhitectul Eliodor Popa.
 
Nu a durat mult, iar conceptul a început să prindă contur în realitate.
 

Amplasarea construcției și dotările exterioare au urmărit colaborarea funcțională, estetică și tehnică, cu tot ce există în jur, dar și asigurarea spațiilor necesare unor dezvoltări viitoare.
 


Clădirea de șapte etaje cuprinde un imens atrium din sticlă dezvoltat pe parter și cinci niveluri, în care se concentrează atât plastic, cât și funcțional conceptul general al clădirii.
 
Panourile cu celule fotovoltaice de pe ferestrele din fațada sudică și de pe pergola terasei asigură energia verde - o inimă verde bătând hotărâtă în mijlocul unui mare centru urban.


 
În cifre, Centrul PRECIS înseamnă 28 de laboratoare de Cercetare-Dezvoltare nou create prin acest proiect, trei echipamente de Cercetare-Dezvoltare în valoare de peste 10.000 de euro, minim 8.300 de metri pătrați suprafață desfășurată construită aferentă noii clădiri, 35 de locuri de muncă create în Cercetare-Dezvoltare și nouă proiecte internaționale dedicate infrastructurii.
 
Dinclo, însă, de aceste cifre, centrul înseamnă un adevărat pas în viitor, dar și o realitate palpabilă a unui concept transpus cu succes în existența imediată, un viitor construit cu migală, atenție pentru detalii și adevărată viziune.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Biblioteca Universității Politehnice București, „fundația“ solidă în pregătirea viitorilor ingineri, construită de Aedificia Carpați

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii