Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restricții de circulație la Constanța! Iată perioada și zona

ro

24 Jul, 2024 16:15 160 Marime text
foto: Pixabay Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet. Accesul la spectacole este liber, fără nicio restricție de vârstă.

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006.

Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite.

Potrivit sursei citate, muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.

Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.

Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.

Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.

Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong... Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță.

Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:

-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.


Citește și:

Primăria ConstanțaRestricții de circulație cu ocazia cursei Color Run
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii