Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România devine lider regional Cine este prezența feminină care va conduce uriașul proiect Neptun Deep? (DOCUMENT)

ro

05 Aug, 2024 16:02 721 Marime text
Diana-Andreea Lupu. foto: Linkedin România se pregătește pentru extragerea gazelor din Marea Neagră prin uriașul proiect Neptun Deep. Acest proiect va fi condus de către Martin Simon Urquhart, directorul proiectului Neptun Deep din partea OMV Petrom, operatorul investiţiei, şi Diana-Andreea Lupu, directorul general al Romgaz Black Sea Limited.


Cine este Diana-Andreea Lupu

Potrivit CV-ului, Romgaz a numit-o la conducerea filialei Romgaz Black Sea Ltd. pe Diana-Andreea Lupu, doctor-inginer în domeniul petrol și gaze, ăn 2023,  cu studii de specialitate la facultățile din Sibiu și Ploiești.

La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a susținut, în urmă cu doi ani, teza de doctorat cu tema ″Contribuții privind stimularea afluxului de gaze naturale în sondele cu dificultăți tehnologice, prin reabilitarea sistemului zăcământ-sondă″.

Din 2017 s-a angajat la Romgaz, unde a fost inginer de zăcământ până în aprilie 2021. În cadrul companiei de stat românești, a lucrat la elaborarea de studii de evaluare a resurselor geologice și a performanțelor în exploatare ale zăcămintelor de gaze naturale, în cadrul Serviciului Stimulare-Reabilitare Producție. După aceea, până luna aceasta, Diana Lupu a fost consilier tehnic al directorului general (ulterior director general adjunct) Aristotel Jude, în special pe aspecte legate de proiectul Neptun Deep, inclusiv tranzacția cu ExxonMobil, dar și ca reprezentant al Romgaz în echipa comună formată cu OMV Petrom pentru dezvoltarea tehnică a proiectului.

Între 2006 și 2010 a urmat cursurile Colegiului Economic “George Barițiu“ din Sibiu.


În secțiunea Document a materialului puteți consulta CV-ul Dianei Lupu 


România devine lider regional

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că proiectele Neptun Deep și reactoarele nucleare modulare SMR vor transforma România într-un lider regional în domeniul energetic.

”Începem proiectul Neptun Deep, proiect crucial de explorare a gazelor în Marea Neagră, care va dubla capacitatea de producție de gaze a României și va transforma țara în cel mai mare producător din UE începând cu 2027.

Totodată, construim un sistem de transport de curent continuu de înaltă tensiune ce duce energie din Azerbaidjan, Georgia și România către Ungaria și restul Europei.


Sursa: stiripesurse.ro 


Citește și:

Marcel Ciolacu, anunț important despre proiectul Neptun Deep (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii