Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România și SUA semnează un parteneriat de zece milioane de dolari pentru protecția copiilor

ro

16 Sep, 2024 15:56 205 Marime text

foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest.  Astăzi, 16 septembrie 2024, ambasadoarea Kathleen Kavalec, alături de ministrul Mihai Alexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Primului Ministru al României, a semnat Parteneriatul Cadru privind Protecția Copilului (CPC), pe o durată cinci ani, în cadrul unei întâlniri la care a participat și Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Acest parteneriat va aduce până la 10 milioane de dolari în asistență externă din partea SUA, sumă destinată consolidării eforturilor guvernului român și organizațiilor societății civile în combaterea traficului de copii și în dezvoltarea unui sistem eficient de justiție, urmărire penală, protecție și prevenire.
 

Guvernul SUA va susține agențiile guvernamentale și ONG-urile din România în extinderea eforturilor actuale de protejare a victimelor și a copiilor aflați în situații de risc

Prin intermediul Parteneriatului CPC, Guvernul SUA va susține agențiile guvernamentale și ONG-urile din România în extinderea eforturilor actuale de protejare a victimelor și a copiilor aflați în situații de risc, precum și în eradicarea traficului de copii. Obiectivul nostru comun este ca România să dezvolte o strategie de prevenire centrată pe victimă, să ofere protecție de înaltă calitate copiilor victime ale traficului și să îmbunătățească investigațiile pentru o urmărire penală eficientă și condamnarea autorilor, se arată într-o postare pe pagina de socializare U.S. Embassy Bucharest.  

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a subliniat:

„Statele Unite rămân angajate, în mod ferm, în lupta împotriva traficului de copii și suntem alături de România, unul dintre cei mai importanți aliați și parteneri ai noștri, pentru a realiza acest obiectiv. Este nevoie de o diplomație continuă, coordonare și angajament - exemplificate prin parteneriatul CPC - pentru a înfrunta flagelul traficului de copii.”





Citește și:

Alegeri 2024Ambasada României în Statele Unite, precizări importante pentru românii din străinătate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii