Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roxana Mînzatu va fi unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene

ro

17 Sep, 2024 11:35 216 Marime text
Roxana Mînzatu. Sursă foto: Facebook/Roxana Mînzatu
 
  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat componența noii Comisii Europene, iar România a dat o lovitură de mari proporții în negocierile de la Bruxelles.
     
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat componența noii Comisii Europene, iar România a dat o lovitură de mari proporții în negocierile de la Bruxelles, conform Știri pe Surse.

Roxana Mînzatu, comisarul european din partea României, a primit portofoliul pentru Muncă, Drepturi Sociale și Locuire din cadrul Comisiei Europene, dar marea lovitură pentru țara noastră este funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Roxana Mînzatu va fi unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene, zona sa de activitate fiind una de mare interes și va lucra în legătură foarte strânsă cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Portofoliul pentru Muncă, Drepturi Sociale și Locuire va fi unul mult mai important în noua Comisie Europeană. Va fi un post cu multe competențe în plus pe probleme care țin de salarii, pensii și ajutoare.

Cine este Roxana Mînzatu, noul comisar european al României

Roxana Mînzatu este unul dintre specialiștii României pe zona fondurilor europene. A fost 13 ani consilier județean la Brașov și a lucrat cu fonduri europene. A fost subprefect la Brașov, dar și președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Între 2016 și 2020 a fost deputat PSD.

În iunie 2024 a fost aleasă europarlamentar PSD, din postura de secretar de stat numit la conducerea Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, structură aflată în subordinea directă a premierului.

Roxana Mânzatu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative (specializarea Ştiinţe Politice Engleză) în cadrul Universităţii din Bucureşti (2002), deţine un master în integrare europeană (2005) şi este absolventă a programului Public Leadership Credential al Harvard Kennedy School of Government (2022).

Conform CV-ului, are o experienţă vastă în domeniul fondurilor europene, dobândită atât în mediul privat, în cel nonguvernamental dar şi prin funcţii publice.

Începând cu anul 2004, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene, a fost consultant, manager de proiect şi formator în companii din Bucureşti, Bruxelles şi Braşov, a condus fundaţia Şcoala Română de Afaceri – Braşov, a pregătit şi implementat proiecte cu finanţare europeană sau naţională pentru companii, administraţii publice locale dar şi pentru organizaţii non-guvernamentale, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Paritatea propusă de Ursula von der Leyen pentru comisar european nu va fi respectată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii