Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paritatea propusă de Ursula von der Leyen pentru comisar european nu va fi respectată

ro

31 Aug, 2024 20:01 167 Marime text
Ursula von der Leyen/Sursa foto: Facebook



 
  • Paritatea nu va fi respectată în viitorul Colegiu al celor 27 de comisari europeni, după ce statele au desemnat majoritar bărbaţi să facă parte din viitoarea Comisie Europeană (CE), în pofida unor apeluri ale lui Ursula von der Leyen de a nominaliza femei, care prezintă ultimele candidaturi anunţate sau nu.

BULGARIA
Fostul ministru de Externe Ekaterina Zaharieva şi fostul ministru al Ecologiei Julian Popov au fost propuşi vineri drept candidaţi bulgari la un post de comisar european, conform știripesurse.ro.

Aceste candidaturi par că au fost discutate vineri seara de preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul Dimităr Glavşev şi confirmate într-un mesaj pe X de către reprezentanţa bulgară la Uniunea Europeană (UE).

Acest lucru face din Bulgaria singura ţară care dă curs cererii preşedintei CE Ursula von der Leyen de a se propune candidaţi bărbaţi şi femei până la data limită de 30 august.

Noul comisar italian anunţat, Raffaele Fitto,are o lungă carieră politică, începută la Puglia.
Născut la Maglie, în provincia Lecce, în 1969, absolvent de drept, el a fost ales în 1990 consilier regional al Partidului Creştin Democrat (DC), primul dintr-o serie de posturi care l-a adus la Bruxelles, mai întâi ca eurodeputat, în 1999, 2014 şi 2019, iar acum în calitate de comisar.

DANEMARCA
Danemarca l-a popus pe Dan Jørgensen să facă parte din a doua echipă de comisari a Ursulei von der Leyen.
Nominalizarea foarte aşteptată a lui Jorgensen, un social-demiocrat, face parte dintr-o remaniere mai largă anunţată de către premierul Mette Frederiksen. Jørgensen nu este nou la Bruxelles, unde şi-a început cariera politică în 2004, ca membru al Parlamentului European (ĂE), în care a rămas până în 2013.

BELGIA
Belgia nu a reuşit să desemneze un comisar, în contextul în care se află într-o criză politică. Regatul belgian se află între ţările care urmează să numească un bărbat, în pofifa eforturilor Ursulei von de Leyen în favoarea unui echilibru între sexe.

Statele membre UE au desemnat foarte puţine candidate.
 
 
Citește și
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis României că are nevoie de propuneri de comisar european femei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii