Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Scandal la sediul ANAF Constanța! Dorin Cioabă, printre cei nemulțumiți de organizarea unei licitații (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

25 Jul, 2024 16:07 1099 Marime text
Mai multe persoane printre care și Dorin Cioabă, Regele rromilor se află în această după amiază la sediul ANAF Constanța acolo unde s-a organizta o licitație pentru vânzarea unor locomotive. 

Atât Dorin Cioabă cât și cele aproximativ 40 de firme participante la licitație sunt nemulțumiți de faptul că organizația nu s-ar fi desfășurat așa cum trebuia. 

Contactat telefonic de reporterii ZIUA de Constanța, Dorin Cioabă a precizat că la licitație s-au vândut locomotivele la jumătate de preț, fiind favorizate anumite persoane pentru a obține bunurile respective. 

Am participat la o licitație organizată de ANAF. Fiecare firmă a plătit 20-30000 de lei. Când am intrat în sală au început aranjamentele. când era pe cale cineva să adjudece ceva la licitație, se reorganiza licitația. Le-am atras atenția că nu este în regulă. Am venit de la Sibiu, din Gorj să cumpărăm aceste bunuri la licitație în urma anunțurilor și am văzut că se fac ilegalități. Au fost reluate de trei ori o licitație“ - a precizat Dorin Cioabă pentru ZIUA de Constanța. 


La fața locului au ajuns polițiștii și jandarmii pentru a evita ca lucrurile să degenereze. 

Amintim că, Ministerul Finanțelor prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați,Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța au anunțat organizarea celei de-a patra proceduri publice pentru valorificarea bunurilor deținute de societatea Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA. Valoarea celor 25 de locomotive este de 7.824.949 lei, prețul fiind redus cu 19%.

Licitația a fost programată pentru data de 25 iulie, ora 13.30, la sediul din bulevardul Constanța nr. 312A. Participanții la această licitație au avut ocazia să cumpere 25 de locomotive, care se află în conservare în spații deschise în stația Palas și Portul Constanța.

Pentru participarea Ia Iicitație ofertanții au depus, cu cel puțin o zi înainte de data Iicitației, oferta de cumpărare și dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10% din prețul de pornire a licitației.

UPDATE. 

Contactată de reporterii ZIUA de Constanța, Claudia Manea, președintele comisiei de licitație a precizat că din punctul de vedere al organului fiscal licitația s-a desfășurat în condiții optime. De asemenea au existat și mici neînțelegeri cu persoane care erau ofertanți pentru un anumit bun. Persoanele în cauză nu au fost  rugate să părăsească sala în care se desfășura licitația ci au ieșit singure deoarece nu erau interesate și de celelalte bunuri scoase la licitație/ 

Claudia Manea a mai menționat pentru ZIUA de Constanța că nu a fost necesară intervenția polițiștilor și jandarmilor în sediul ANAF, deoarece licitația era deja finalizată la momentul sosirii oamenilor legii. 






Citește și: 

Fiscul din Constanța nu poate scăpa de 25 de locomotive din patrimoniul CFR Marfă SA. Prețul redus cu 19% (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii