Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța Medicii amenințați de Marian Saioc - „Soția mea, care e consilier județean, o să dea cu voi de pământ!“ (VIDEO)

ro

26 Aug, 2024 11:35 1012 Marime text
Marian Saioc - Spitalul Clinic de Boli Intectioase Constanta
  • Marian Saioc a venit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și a început să filmeze în camera de gardă.  
  • Pe filmare, acesta reclamă că medicul de gardă de la unitatea sanitară ar fi refuzat să-l consulte.
  • În plus, Saioc amenință medicii că soția sa, care a fost aleasă consilier județean AUR, „va da cu ei de pământ!“.
  • Claudia Cambrea, directorul Spitalului Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că pacientul a rupt afișele de pe hol, în care scria că fimarea este interzisă în camera de gardă!
 
Săptămâna trecută, la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, s-a prezentat Marian Saioc care a început să filmeze în camera de gardă!
 
Pe filmare, acesta reclamă că medicul de gardă de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța ar fi refuzat să-l consulte.

„Am ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din cauza unor dureri și am avut parte de o experiență șocantă. Medicul care trebuia să mă consulte nici măcar nu m-a întrebat ce mă doare, începând să vorbească despre alte lucruri irelevante. Când am început să filmez, mi-a refuzat consultația, încălcându-mi dreptul fundamental la asistență medicală. Am fost nevoit să merg la altă clinică pentru a primi tratamentul necesar. În acest videoclip vă arăt cum nepăsarea și lipsa de profesionalism pot afecta pacienții. În urma acestei experiențe, am depus mai multe plângeri penale:  Trebuie să facem ceva în privința acestui sistem de sănătate care nu își respectă pacienții“, susține acestea“, susține Marian Saioc.

 
În plus, Saioc amenință medicii că soția sa, care a fost aleasă consilier județean AUR, „va da cu ei de pământ!“.

„O să fac plângere pe numele medicului și o să și câșig. Soția mea Maria Saioc va fi din septembrie consiler județean și va da cu toți de pământ până o să se sature să aibă așa apucătui cu pacienții. Cum să am încredere în așa medici. Sunteți doamna cu coasa!?“, spune Marian Saioc.

 
„Vreau să vă consult, dar am nevoie de un istoric medical. Și nu aveți voie să mă filmați. Vă consult, dar nu mă filmați“, încerca medicul de gardă să-i explice pacientului care transmitea live.
 
 
„Mâine poate veni oricine să ne dea în cap!“
 
 
Claudia Cambrea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că pacientul a rupt afișele de pe hol, în care scria că fimarea este interzisă în camera de gardă!
 

„M-a sunat colega mea și mi-a spus de incident. Noi avem un Regulament de ordine interioară. În camera de gardă nu se filmează! E vorba despre intimitatea pacientului. Și colega mea cum să-l consulte, dacă el filma? Mâine poate veni oricine să ne dea în cap! A făcut circ mediatic!. Din punctul meu de vedere, un om bolnav nu face așa ceva. Pacientul a venit și a rupt afișele cu Regulamentul de ordine interioară! Nu a mai făcut nimeni așa ceva!“, a declarat Claudia Cambrea.

 
În camera de gardă a ajuns doi agenți de pază ai unității sanitare, dar și un echipaj de poliție, care au încercat să-l convingă pe pacient să iasă afară.
 

„Nu există o lege care vă interzice să filmați, dar doamna doctor nu vrea să fie filmată. Faceți plâîngere la Colegiul medicilor, dar lăsați să fie consulți copiii care așteptă afară“, i-a explicat un polițist!

 

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii