Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

ro

13 Mar, 2024 17:00 1917 Marime text
 
 
  • Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată că „la data de 20.01.2018, în jurul orei 22:40, în timp ce efectua serviciul ca agent de pază pe holul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul R.N.L. a lovit cu pumnul persoana vătămată M.V. în zona ochiului stâng, provocându-i o fractură orbitară ce a necesitat pentru vindecare 30-40 zile de îngrijiri medicale“.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat suspectat că, în urmă cu șase ani, în timp ce efectua serviciul ca agent de pază pe holul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ar fi lovit cu pumnul un bărbat, în zona ochiului stâng.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță ce va stabili în perioada imediat următoare un prim termen.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   

 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată că „la data de 20.01.2018, în jurul orei 22:40, în timp ce efectua serviciul ca agent de pază pe holul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul R.N.L. a lovit cu pumnul persoana vătămată M.V. în zona ochiului stâng, provocându-i o fractură orbitară ce a necesitat pentru vindecare 30-40 zile de îngrijiri medicale“.
 
Detaliat
 
Procurorii arată că „la data de 20.01.2018, ora 22:50, lucrătorii din cadrul Poliție Constanța au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui scandal între agenții de securitate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și alte persoane din Unitatea de Primiri Urgenţe“.
 
„La faţa locului a fost identificată persoana vătămată M.V., ce prezenta o plagă la nivelul ochiului stâng şi acuza dureri costale. Bărbatul a relatat că la aceiași dată, în jurul orei 22:40, în timp ce se afla în Unitatea de Primiri Urgenţe, împreună cu cumnata sa, B.S., şi cu nepotul său, B.F., a dorit să intre în camera de triere a pacienţilor, unde se afla soţia sa, pentru investigaţii medicale. La uşa de acces a fost oprit de către agenţii de pază, care i-au spus că nu poate intra acolo. După mai multe discuţii neprincipiale, agenţii de pază au început să îl lovească cu pumnii şi cu picioarele în diferite zone ale corpului, provocându-i şi o plagă la ochiul stâng. Persoana vătămată a indicat agenţii de pază despre care a afirmat că l-au agresat, aceştia fiind identificaţi ca fiind suspecţii A.G., C.F.L. și inculpatul R.N.L.“, spun procurorii.  

 

„Întrebaţi cu privire la cele întâmplate, cei trei au declarat că nişte persoane au încercat să intre în salonul de triere pacienţi, unde nu aveau voie decât pacienţii. Le-au solicitat să aştepte în sala de aşteptare, însă persoanele în cauză au devenit recalcitrante, gălăcioase, şi le-au adus ameninţări. Pe M.V.  l-au imobilizat şi îndepărtat din Unitatea de Primiri Urgenţe, deoarece acesta tulbura ordinea şi liniştea publică“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.

 
„Cei trei suspecţi au susţinut că nu l-au agresat fizic pe M.V., care s-ar fi lovit singur în momentul în care ei au încercat să îl îndepărteze. De asemenea, ei au precizat că s-a ajuns la situaţia respectivă pentru că B.S. începuse să provoace scandal în incinta UPU Constanţa, invocând tot felul de motive neîntemeiate“, conform anchetatorilor.
 
De la Medgidia, la Constanța
 

„La data de 08.02.2018, persoana vătămată M.V. a formulat plângere împotriva agenţilor de pază care l-au agresat fizic la data de 20.01.2028. Audiat în calitate de persoană vătămată la aceeaşi dată, M.V. a declarat că în data de 20.01.2018 soția sa, M.M., a fost transportată cu o ambulanță de la spitalul din Medgidia, localitate în care ei domiciliază, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. El s-a deplasat la această din urmă unitate medicală cu autoturismul său, fiind însoțit de către nepotul soției lui, pe nume B.F., și de mama acestuia, B.S.. După ce au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, au pătruns toți trei în sala de aşteptare de la recepție, unde se afla și soția lui. După circa o oră, M.M. a fost strigată de către o asistentă, astfel că a mers cu ea în sala de tratamente. El şi ceilalţi doi membri ai familiei sale au rămas în sala de așteptare. După circa două ore, din sala de tratamente a ieșit un bărbat care a spus că o femeie din interior are nevoie de apă. M.V. a declarat că şi-a dat atunci seama că este vorba de soția lui, astfel că a intrat în sala de tratamente, profitând de neatenția agenților de pază, care nu se aflau acolo. A mers la soția sa și i-a dat o sticlă de apă. Între timp în sala de tratamente a apărut un agent de pază, care a spus tare „Cei care nu au dreptul în sala de tratamente să părăsească sala imediat!”. M.V. a declarat că a avut impresia că agentul s-a referit mai mult la el, fapt pentru care a ieșit din sala de tratamente, iar când a ajuns în sala de aștepatare același agent de pază i-a spus că dacă mai intră în sala de tratamente nu îi va mai da voie să stea nici în incinta spitalului“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.

 
 

„După ce s-a așezat pe unul din scaunele din sala de așteptare, a declarat M.V., a observat că acel agent de pază se uita la el, lucru care l-a deranjat. I-a spus să nu se mai uite insistent la el, pentru că nu e terorist. Pe lângă acel agent pază se mai afla un alt agent, la circa 10 metri de acesta, care la auzirea celor spuse a strigat la el, cerându-i să iasă afară din spital. În același timp, a declarat M.V., acel agent de pază s-a apropiat de el și l-a luat pe sus, vrând să îl scoată afară din sala de așteptare. Imediat a intervenit și agentul de pază care l-a scos afară din sala de tratamente și care i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona ochiului stâng. Au mai venit alți trei agenți de pază care, împreună cu ceilalți doi, au insistat să îl dea afară din spital, însă a intervenit nepotul soției lui, care le-a cerut să îl lase în pace, punându-se în fața agenților ca un fel de barieră“, potrivit rechizitoriului.  

 
„După ce am fost agresat, a declarat persoana vătămată, a ieșit afară din sala de așteptare, iar imediat la fața locului a ajuns un agent de poliție căruia i-a relatat cele întâmplate. Urmare a loviturii primite din partea agentului de pază i s-a provocat o leziune la nivelul ochiului stâng, fapt pentru care a solicitat să primească îngrijiri medicale, iar după ce a fost tratat, a plecat acasă cu soția sa“, potrivit procurorilor.
 
„Reaudiat în cauză la data de 15.06.2023, M.V. a declarat“ – spun procurorii - că „prima lovitură de pumn pe care a primit-o în zona feței a fost aplicată de unul dintre cei doi agenți de pază care se aflau în Unitatea de Primiri Urgenţe“.

 

„În urma ei, el a căzut la podea, iar apoi cel de-al doilea agent de pază din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a aplicat mai multe lovituri de picior în zona coastelor. În timp ce era agresat de cei doi agenți, acolo au mai venit alţi 2-3 agenți de pază, care, observând că el opunea rezistență, pentru a nu fi scos din incintă, au început și ei să-l lovească, dar mai mult „la nimereală”. Nu a putut preciza cum și în ce fel a fost lovit de agenţii ce au intervenit ulterior, deoarece se crease o mare busculadă. A fost lovit în zona corpului, dar nu la fel de intens cum fusese lovit de primii doi agenţi cu care intrase în contact“.

 
Apărarea inculpatului
 

„Audiat în calitate de suspect, la data de 11.02.2020, inculpatul R.N.L. a declarat în prezența apărătorului ales, că la data de 20.01.2018 a intrat în serviciu la ora 19:00 la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța. În jurul orei 21:30 a observat acolo un bărbat recalcitrant, însoțit de o femeie. Bărbatul i-a adresat injurii și expresii jignitoare, a ridicat palma, cu intenția de a-l lovi și l-a scuipat. El a solicitat atunci telefonic intervenţia șefului de tură, A.G. Bărbatul agresiv, respectiv persoana vătămată, a trecut din nou pe lângă el și l-a amenințat, iar când au intervenit şeful de tură A.G. și agentul de securitate C.F.R., persoana vătămată a continuat să aibă un comportament inadecvat și față de ei. Persoanele ce o însoțeau s-au apropiat de agenții de pază și au început să țipe, iar o femeie l-a lovit cu poșeta în cap pe C.F.R.. În continuare  s-a produs o busculadă, A.G. a imobilizat persoana vătămată şi a scos afară pe tănărul care o însoțea. Suspectul a susţinut că nici el şi nici ceilalţi agenţi de pază nu au lovit persoana vătămată, care s-ar fi autovătămat în timp ce se manifesta violent pentru că a fost condusă cu forța în afara unității medicale“, potrivit rechizitoriului.  

 
Ața cum arătam și mai sus, dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță ce va stabili în perioada imediat următoare un prim termen.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Statele Unite ale Americii cer Ministerului Justiţiei din România extrădarea unui bărbat din Constanța (MINUTĂ)
 
Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii