Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 03 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SEAP, interconectat cu HUB -ul de servicii al MAI. Precizări

ro

03 Aug, 2024 10:33 197 Marime text








 
  • HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne continuă să se extindă și să se adapteze nevoilor utilizatorilor. Într-un timp foarte scurt, această platformă a devenit un punct central de referință pentru accesarea serviciilor publice oferite de MAI, funcționând pe principiul unui ghișeu unic de tip „one-stop-shop”, conform unui comunicat al MAI.
 
Începând cu 1 august a.c., HUB-ul MAI și-a îmbunătățit semnificativ secțiunea de obținere a cazierului judiciar online prin integrarea acestuia cu sistemul de achiziții publice naționale (SEAP - https://www.e-licitatie.ro/pub/archive/news-feed/100002081 ).

Potrivit MAI, noua integrare permite utilizatorilor să obțină cazierul judiciar rapid, eliminând timpul de așteptare și deplasările la ghișeele clasice.
Acum, utilizatorul își poate transmite direct din contul său cazierul judiciar în format electronic, semnat cu certificat digital calificat, către sistemul de achiziții publice naționale (SEAP).

„Această funcționalitate contribuie major la transparentizarea procedurilor de achiziție publică și simplificarea administrativă, asigurând un proces eficient și sigur pentru toți utilizatorii”, se arată în comunicat.

În plus, MAI a implementat și posibilitatea de a trimite cazierul judiciar online către o adresă de email. Astfel, prin această opțiune crește semnificativ modalitatea de accesare a acestui tip de documente de către cetățean.

„Precizăm că, de la inaugurarea serviciului de caziere judiciare online și până astăzi au fost emise 546.000 astfel de documente semnate electronic.
Numărul total de accesări al portalului de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne este accesat de 12.793.000 de ori, iar numărul de conturi create a ajuns la 510.000”, se mai precizează în comunicatul remis.

Conform sursei, în continuare cel mai accesat serviciu este platforma ePAȘAPOARTE unde peste 1,6 milioane de cetățeni s-au programat în vederea depunerii documentelor necesare obținerii pașaportului.  ( https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari ).

De asemenea, al doilea cel mai accesat serviciu al HUB-ului rămâne MAI jobs unde sunt centralizate toate posturile vacante scoase la concurs de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne. (https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index ).

75% dintre utilizatori se conectează folosind telefoanele mobile, iar în ceea ce privește topul țărilor din care este accesat HUB-ul de servicii pe primul loc rămâne România, urmată de SUA, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Italia, Moldova.
 
 
 
 
Citește și
 
Modificări legislative în domeniul cetățeniei române incidente procesului de eliberare a pașapoartelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii