Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Au fost aprobate 20 de proiecte

ro

01 Oct, 2024 12:56 160 Marime text

Primăria Medgidia. Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Luni, 30 septembrie 2024 a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia pentru luna septembrie. Pe ordinea de zi au fost înscrise 20 de proiecte de hotărâre care au întrunit în totalitate numărul de voturi necesar pentru a fi admise.

La primul punct s-a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la comunicarea actelor administrative fiscale, a actelor de executare și a altor acte emise de către Serviciul Impozite, Taxe Locale și Executare Silită, prin mijloace electronice la distanță.

Proiectul a fost inițiat pentru a veni în sprijinul cetățenilor care din diferite motive nu se pot deplasa la sediul instituției dar și pentru reducerea cheltuielilor de expediere suportate din bugetul local. Pot fi transmise la distanță prin e-mail fără semnătura persoanelor împuternicite și ștampila organului fiscal local acte precum: notă de plată, extras de rol, certificat de atestare fiscală, titlu executoriu, somație, adresă de înființare a popririi, declarație de impunere etc.

La punctul următor a fost aprobat și proiectul privind aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între municipiul Medgidia și Asociația ,,Zâmbet și culoare” în vederea prevenirii excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și furnizarea serviciilor sociale flexibile și adaptate la nivelul cetățenilor, deschise către comunitate și oferite de profesioniști.

Un alt proiect din aria socială a fost cel privitor la aprobarea Metodologiei de acordare a ajutoarelor de urgență de la bugetul local, precum și a listei cu situațiile deosebite în care se acordă.

Consilierii locali au aprobat și proiectul de hotărâre pentru încheierea unui acord de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Medgidia și ROMCIM S.A, având ca obiect continuarea programului ,,Medgidia, un oraș european”.

Un alt proiect de hotărâre a fost referitor la declararea ca bunuri de uz și interes public local a unor imobile situate în intravilanul municipiului Medgidia, județul Constanța, respectiv tronsoane ale străzilor Berzei și Recoltei, în scopul satisfacerii cerințelor generale de transport.

În ședința ordinară a lunii septembrie s-au aprobat și proiecte de hotărâre pentru vânzarea prin licitație publică a mai multor imobile teren aflate în domeniul privat al municipiului Medgidia.

Citește și:
De vidanjarea toaletelor ecologice din Medgidia se va ocupa o firmă controlată din Germania
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii