Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis României că are nevoie de propuneri de comisar european femei

ro

28 Aug, 2024 17:32 209 Marime text
Ursula van der Leyen/ Sursa foto: Facebook




 
  • Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis României, dar și altor țări din Uniunea Europeană că are nevoie de propuneri de comisar european femei, asta pentru că majoritatea țărilor, inclusiv România, au trimis propuneri de comisar european bărbați.

Premierul Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu, în discuțiile cu Ursula von der Leyen, care au avut loc, săptămâna trecută, la Bruxelles.
Conform surselor citate, Ursula von der Leyen a cerut României să trimită și opțiune de comisar european femeie. Asta nu ar însemna automat că propunerea avansată de premierul Marcel Ciolacu, vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, ar fi respins, potrivit știripesurse.ro.

În acest moment, pe lista Ursulei von der Leyen figurează doar 6 propuneri de femei comisar european, tocmai de aceea solicită și altor țări să trimită propuneri de comisar european femeie. Șefa Comisiei Europene a lăsat de înțeles că țările care vor accepta această condiție ar putea primi un portofoliu mai bun. Ursula von der Leyen a cerut tuturor țărilor să trimită perechi de comisari europeni femeie și bărbat. Majoritatea țărilor din Uniunea Europeană nu s-au conformat acestei solicitări, iar acum președintele CE are o problemă foarte mare cu respectarea cotei de gen.

România a avut, în ultimele două legislaturi, comisari european femei Corina Crețu și Adina Vălean, tocmai de aceea țara noastră considera că i se cuvine să dea un comisar european bărbat.
 
Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu

Victor Negrescu este propunerea făcută de Marcel Ciolacu pentru comisarul european din partea României, în urma întâlnirii cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am mers cu un nume. El este actualul vicepreşedinte al Parlamentului European, Victor Negrescu. Normal, ne-am făcut un calendar. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea guvernului României. Acest atribut este exclusiv al primului ministru”, spune Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.


 

 
 
Citește și
Comisia Europeană a recomandat ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de ţări candidate la aderarea la UE

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii