Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța, implicați zilnic în activități sportive (FOTO)

ro

29 Aug, 2024 14:07 138 Marime text

Căminul pentru persoane vârstnice Constanța, Sursa foto: Primăria Constanța




Seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța au avut parte ieri, 28 augusut 2024, de o zi plină de mișcare. Într-o atmosferă relaxată și pe un fond muzical antrenant, au efectuat exerciții fizice, de intensitate mică, pliate pe capacitățile de funcționare ale vârstnicilor, fără a-i suprasolicita.

De altfel, în fiecare dimineață, împreună cu fizioterapetul Căminului pentru persoane vârstnice, seniorii participă la înviorarea de dimineață extrem de necesară pentru creşterea supleţii articulare şi musculare.
 

De la înviorarea de dimineață, la plimbări în curtea centrului sau activități de grup, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice sunt încurajați să mențină un ritm de viață activ, a transmis Primăria Constanța.

 
Practicarea acestor activități contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, întărirea sistemului osos și muscular sau creșterea energiei.
 

Pentru că sunt conștienți că  mișcarea constantă și activitatea fizică sunt benefice pentru sănătate și ar trebui integrate în rutina zilnică de la orice vârstă, bunicii de la cămin s-au mișcat în voie și au demonstrat, încă o dată, că acolo unde e voință, totul este cu putință, a încheiat sursa citată.

 
Citește și:
Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a încheiat luna iulie cu gânduri și discuții despre prietenie (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii