Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și-a redus estimările de vânzări din cauza unei lipse surprinzătoare de aluminiu. Anunțul constructorului german de automobile sportive

ro

23 Jul, 2024 11:04 173 Marime text
foto: Pixabay Constructorul german de automobile sportive Porsche AG şi-a redus, marţi, estimările privind vânzările şi profitabilitatea în acest an, din cauza lipsei de aluminiu care a obligat compania să înceteze să mai producă anumite modele, transmite Reuters.

Inundaţiile care au afectat o facilitate de producţie a unui important furnizor de aluminiu, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au afectat livrările de componente de aluminiu care sunt utilizate de toate vehiculele Porsche, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. În aceste condiţii, este posibil ca producţia mai multor tipuri de vehicule să fie oprită.

Acest anunţ a dus la scăderea cu 5% a cotaţiilor acţiunilor Porsche.

Constructorul auto se aşteaptă, în prezent, la vânzări cuprinse între 39 şi 40 de miliarde euro în acest an, ca urmare a inundaţiilor care au afectat facilităţile de producţie ale unuia dintre furnizorii săi de aluminiu. Anterior, Porsche se aştepta pentru acest an la venituri cuprinse între 40 şi 42 de miliarde euro.

De asemenea, Porsche, companie la care acţionar majoritar este Volkswagen, se aşteaptă în prezent la o rentabilitate a vânzărilor de până la 15% în acest an, în scădere faţă de una de 17% cât estima anterior. Tot în scădere au fost revizuite şi estimările privind vânzările de automobile electrice Porsche.

Producţia de vehicule Porsche ar putea fi afectată timp de mai multe săptămâni după ce furnizorul de aluminiu a declarat situaţie de forţă majoră, o măsură invocată de companii pentru evenimentele din afara controlului lor şi care le împiedică să facă afaceri. Mai multe ţări europene, inclusiv Elveţia, s-au confruntat cu inundaţii majore în ultimele săptămâni.

Revizuirea prognozelor de către Porsche vine la câteva zile după ce constructorul şi-a redus şi ambiţiile în domeniul vânzărilor de vehicule electrice din cauza unei cereri sub aşteptări pentru modelele de tip plug-in în Europe şi China. 


Sursa: Agepres.ro. 


Citește și:

Noua colecție Range Rover Sport SV Celestial
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii