Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferi băuți și conducere haotică pe străzile din Constanța!

ro

12 Oct, 2024 13:48 206 Marime text
 foto: IPJ Constanța
Polițiștii din Constanța au intensificat controalele rutiere în cadrul acțiunii "Blocada", desfășurată pe 11 octombrie. În această operațiune, au fost verificați 122 de șoferi și vehicule, iar 118 persoane au fost testate cu etilotestul.

De asemenea, șase șoferi au fost testați pentru consumul de substanțe psihoactive. Acțiunea a dus la aplicarea a 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 22.000 de lei, și la reținerea a patru permise. Totodată, doi șoferi au fost prinși conducând sub influența alcoolului la Constanța.

 

Oficial de la IPJ Constanța 

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Seviciul Municipal de Siguranță Rutieră au desfășurat activități, în cadrul acțiunii Blocada, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, au fost legitimați și verificați, prin aplicația eDAC, 122 de conducători auto și au fost controlate tot atâtea vehicule.

Au fost testați cu aparatul etilotest 118 șoferi și șase cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, 19 dintre aestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de peste 22.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării patru permise de conducere.


De asemenea, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 18.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 43 de ani, care ar fi condus un autoturism pe strada Eliberării fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost  condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care conducea haotic pe strada Dezrobirii.

La volanul acestuia a fost identificat un  bărbat, de 58 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost  condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze, cercetările sunt continuate de polițiști.




Citește și:

Știri ConstanțaȘofer băut și cu mașina neîmatriculată, depistat în trafic, la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii