Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu „Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră”

ro

11 Apr, 2022 12:40 1575 Marime text
Sursa foto Facebook/Sorin Grindeanu

 
  • Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Sorin Grindeanu , susține că Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră.
 
 
Iată mesajul transmis de Grindeanu pe pagina sa oficială de Facerbook!


„Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina iar România are șansă de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al portului.
 
Am abordat această oportunitate în discuțiile dintre delegația română condusă de Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și delegația americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității Republicane din Camera Reprezentanților.
 
În circumstanțele actuale, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziției aliate de apărare.
 
Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun și de importanță strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia.
 
Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea și Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca și contrapondere la încercările Rusiei și Chinei de a-și spori influența politică și economică prin investiții în infrastructura critică.”
 



Sursa foto Facebook/Sorin Grindeanu



Sursa foto Facebook/Sorin Grindeanu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii