Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord cadru cu firma familiei unui fost ministru. Procedura de atribuire a fost contestată la CNSC (DOCUMENT)
Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord cadru cu firma familiei unui fost ministru. Procedura de atribuire
10 Nov, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
369
Marime text
- MEDIST IMAGING & POC SRL a contestat la CNSC rezultatul procedurii de atribuire nr. 20151/26.09.2024, emis de SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA, în cadrul procedurii de atribuire prin licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de reparare și de întreținere a echipamentului medical și chirurgical, lot 5”.
- CNSC a admis contestația depusă de MEDIST IMAGING & POC SRL în contradictoriu cu SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA și a anulat actele autorității contractante privind stabilirea admisibilă și câştigătoare pentru lotul 5 a ofertei depusă de RADIOMED IMPEX SRL, precum și comunicările privind rezultatul procedurii pentru acest lot
- Societatea contestatoare este deținută de Ionel Manole, Bogdan Radu Niculescu, Carmen Vlădescu, Sebastian Alexandru Vlădescu, Gheorghe Florin Coica și Cristina Ioana Crăciun, iar administratorul este Bogdan Radu Niculescu
- Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului ministru al Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu, este asociat în această firmă, alături de mama sa, Carmen Vlădescu
- Radiomed Impex SRL din București aparține Mihaelei Dragomir și este administrată de Gheorghe Dincă
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie pe 05.11.2024 la contestația nr. 7215/09.10.2024, înregistrată MEDIST IMAGING & POC SRL, cu sediul social în București, împotriva rezultatului procedurii de atribuire nr. 20151/26.09.2024, emis de SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA, în cadrul procedurii de atribuire prin licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de reparare și de întreținere a echipamentului medical și chirurgical, lot 5”.
Firma contestatară a solicitat Consiliului urmatoarele: să constate că ofertantul RADIOMED IMPEX SRL nu îndeplinește toate obligațiile solicitate în cadrul documentației de atribuire pentru lot 5; să constate că autoritatea contractantă a procedat la evaluarea improprie a ofertelor prezentate de ofertantul RADIOMED IMPEX SRL, apreciind fără niciun fundament că acestea ar satisface în mod corespunzător cerințele stabilite prin documentația de atribuire; să dispună măsuri de remediere constând în obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de RADIOMED IMPEX SRL sub aspectul reverificării modului în care acesta îndeplinește obligațiile și criteriile tehnice de calificare cu cerințele stabilite prin documentația de atribuire și obligarea autorității contractante la anularea tuturor actelor administrative prin care s-a stabilit că ofertantul RADIOMED IMPEX SRL a elaborat și prezentat o ofertă care îndeplinește cerințele stabilite prin documentația de atribuire, respectiv raportul procedurii.
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis contestația depusă de MEDIST IMAGING & POC SRL în contradictoriu cu SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA și a anulat actele autorității contractante privind stabilirea admisibilă și câştigătoare pentru lotul 5 a ofertei depusă de RADIOMED IMPEX SRL, precum și comunicările privind rezultatul procedurii pentru acest lot.
Consiliul obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta RADIOMED IMPEX SRL pentru lotul 5, și să continue procedura de atribuire pentru acest lot.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
Despre Medist Imaging & P.O.C. SRL
Societatea a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în București, Sectorul 5, strada Ion Urdăreanu nr. 34, obiectul de activitate fiind reprezentat de comerțul cu ridicata nespecializat.
Societatea este deținută de Ionel Manole, Bogdan Radu Niculescu, Carmen Vlădescu, Sebastian Alexandru Vlădescu, Gheorghe Florin Coica și Cristina Ioana Crăciun, iar administratorul este Bogdan Radu Niculescu.
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului ministru al Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu, este asociat în această firmă, alături de mama sa, Carmen Vlădescu.
Una dintre firmele deținute de familia Vlădescu a semnat în luna octombrie 2022 un contract privind livrarea reactivilor la Spitalul Clinic Județean Constanța.
Pentru a reveni la Medist Imaging & P.O.C., societatea a declarat în 2023: 120 de angajați, profit peste 8 milioane de lei și cifra de afaceri peste 169 de milioane de lei.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 2.23%.
Potrivit www.termene.ro , compania Medist Imaging & P.O.C. SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 261.516.447 de lei, iar printre autoritățile contractante se numără Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia, Centrul de Asistență Medico Socială Codăești, Centrul Județean de Aparatură Medicală, dar și altele. Firma figurează cu 5.605 contracte din achiziții publice directe și alte 1.139 din licitații publice.
Radiomed Impex SRL
Firma, înmatriculată în 2005, are sediul în București și desfășoară activități de reparare a echipamentelor electronice si optice.
În 2023 a avut o cifră de afaceri de 2.2 milioane lei, 14 angajați și profit de peste 460.000 lei.
Unic asociat al companiei este Mihaela Dragomir iar administrator Gheorghe Dincă.
Potrivit www.termene.ro, firma are la activ peste 2.300 de contracte prin achiziție directă și 191 prin licitații publice.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Material realizat cu informații de pe www.termene.ro.
Citește și:
Firma familiei unui fost ministru condamnat pentru mită a contestat o licitație organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii