Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalului Clinic Județean „Sfântul Apostol Andrei” Constanța va beneficia de noi echipamente informatice

ro

26 Sep, 2024 11:06 308 Marime text

Spital, Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Constanța

 
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a semnat în data de 25 septembrie 2024, contractul pentru implementarea proiectului „Dotarea cu echipamente specifice în vederea digitalizării Spitalului Clinic Județean Sfântul Apostol Andrei Constanța”.

Acest proiect strategic face parte din programul național de transformare digitală și este aliniat Componentei C7 – Transformare digitală din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR.
 
Obiectivul principal al proiectului este de a moderniza infrastructura digitală a spitalului prin achiziționarea și implementarea de echipamente și soluții informatice de ultimă generație, scrie Consiliul Județean Constanța pe pagina de Facebook.

Astfel, 855 echipamente hardware vor fi achiziționate și instalate, 8 soluții software vor fi implementate,7 sisteme informatice interconectate și interoperabile vor fi funcționale și 4 persoane vor fi instruite și certificate pentru utilizarea acestor sisteme.
 
 
„Prin acest proiect inovator, Spitalul Clinic Județean Constanța face un salt decisiv în era digitalizării, oferind medicilor acces instantaneu la informații critice și îmbunătățind considerabil calitatea actului medical. Pacienții noștri vor beneficia de servicii medicale mai rapide, mai precise și mai eficiente, iar acest lucru va transforma semnificativ modul în care oferim îngrijire în județul Constanța”, a declarat președintele CJC, Mihai Lupu, la semnarea contractului.

Valoarea totală a contractului este de 5.863.653,91 lei, iar implementarea proiectului va fi finalizată până la data de 30 septembrie 2025.

Citește și:
Aproape 25 de milioane de lei alocați pentru creșterea eficienței energetice a Școlii „Constantin Brâncoveanu” Constanța (DOCUMENT)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii