Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 25 de milioane de lei alocați pentru creșterea eficienței energetice a Școlii „Constantin Brâncoveanu” Constanța (DOCUMENT)

ro

25 Sep, 2024 17:00 363 Marime text
Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța
  • Consiliul local al municipiului Constanța este convocat luni, 30 septembrie 2024, în ședință ordinară, de la ora 14:00
  • Unul dintre proiectele aflate pe masa consilierilor locali privește modificarea HCL nr. 145/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creștrerea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanța”
 
Consiliul local al municipiului Constanța este convocat luni, 30 septembrie 2024, în ședință ordinară, de la ora 14:00.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Unul dintre proiectele aflate pe masa consilierilor locali privește modificarea HCL nr. 145/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creștrerea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanța”.
 
Prin modificarea articolului 1 din Hotărârea de Consiliu Local, se actualizează principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanța”. Prin modificarea articolului 2 din HCL 145/2019, se stabilește valoarea totală a investiției, care va fi în cuantum de 20.660.533,37 de lei fără TVA, respectiv 24.515.478,18 lei cu TVA.
 
Potrivit referatului de aprobare, în cadrul obiectivului de investiții a fost elaborată documentația tehnico-financiară la faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenții aprobată prin HCL nr. 145/2019 și documentația la faza proiect tehnic de execuție aprobată prin HCL nr. 541/2023.
 
Creșterea eficienței energetice a Școlii nr. 23, un proiect de pe vremea lui Decebal Făgădău
 
Reamintim că în ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Constanța din 25 aprilie 2019, s-a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu, Constanța”.
 
La acea vreme, valoarea estimtivă a proiectului era de 4.101.360,08 lei fără TVA, adică 4.872.819,51 de lei cu TVA.
 
În ședința extraordinară din decembrie 2023 a CLM s-a adoptat hotărârea pentru modificarea HCL nr. 145/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creștrerea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanța”.
 
Contractul de execuție a lucrărilor specifice obiectivului de investiții, atribuit pentru 2,5 milioane de euro
 
Reamintim că Primăria Constanța a atribuit contractele de execuție de lucrări aferente obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu din Constanța” precum și pe cel de dirigenție de șantier în cadrul aceluiași proiect.
 
Câștigătorul primului contract, în valoare de 12.563.761.64 lei/2.51 milioane de euro este Asocierea formată din Nemar Edil General SRL - Nemar Edil-Construct SRL – Multibusiness Invest SRL.
 
Un al doilea contract care vizează același obiectiv de investiții a fost atribuit companiei din Valu lui Traian – Consult Primo Partener SRL.
Este vorba despre serviciul de dirigenție de şantier pentru urmărirea şi verificarea cantitativă şi calitativă a execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu, Constanța” în valoare de 107.712 lei.
 
Gheorghe Hagi a învățat la această școală
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, a fost elev al Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța.
 
În data de 2 februarie 2023, Gheorghe Hagi a vizitat unitatea școlară la care a învățat în cadrul programului „Învățăm să fim campioni - Școala, primul pas spre performanță”, pe care Farul Constanța îl derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
 
Școala cu clasele I - VIII nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” a fost construită în anul 1965, în cartierul Coiciu, pe strada Dezrobirii la numărul 82, în imediata vecinătate a actualei Academii de Marină Militară. Clădirea unității este constituită din parter și două etaje, iar în curte sunt două terenuri de sport și o sală de sport. Această instituție de învățământ funcționează pe două niveluri de învățământ: ciclul primar și cel gimnazial, derulându-și activitatea în două schimburi. Din anul 1980 școala găzduiește și Grădinița nr. 52. La această școală învață 362 de elevi, în 15 clase, potrivit site-ului unității de învățământ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
A fost atribuit contractul de execuție pentru reabilitarea școlii nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“ din Constanța. Care sunt firmele care vor încasa 2.5 milioane de euro pentru lucrări? (DOCUMENT)

Membrii Generației de Aur vor dona bani școlilor unde au învățat. Către ce școală vor merge banii de la Gheorghe Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii