Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRCF Constanța, avertisment pentru călători. „Calea ferată nu este un coș de gunoi!“

ro

05 Aug, 2024 14:11 149 Marime text

 foto: SRCF Constanța
Foarte mulți călători aruncă, zilnic, la Constanța, numeroase deșeuri pe calea ferată, în timp ce merg cu trenul sau când ajung în stații. Deși există suficiente coșuri de gunoi, cei care călătoresc cu trenul preferă să arunce de pe geam, chiștoace de țigări sau ambalajele produselor pe care le consumă.
 
SRCF Constanța le atrage atenția călătorilor asupra faptului că drumul spre sau dinspre mare poate fi mai curat, dacă aceștia nu ar lăsa ambalaje, pet-uri, mucuri de țigară sau alte deșeuri, direct pe calea ferată, transmite un comunicat din partea SRCF Constanța. 
 
Serviciul de salubrizare în stațiile CF este asigurat permanent, cu societăți specializate, însă, în fiecare zi se constată prezența deșeurilor și a chiștoacelor de țigară, în spațiile dintre liniile căii ferate. Acestea sunt aruncate atât de către cei care așteaptă pe peron, dar, cele mai multe provin de la călători care profită de oprirea în stație a trenului pentru a fuma în ușa vagoanelor, iar apoi aruncă restul de țigară pe calea ferată. Din cauza specificului balastului dintre traverse – piatră spartă, adunarea gunoiului de mici dimensiuni – mucuri de țigară în acest caz, este dificilă, chiar dacă se intervine manual sau cu echipament special.

Pentru a da un exemplu privind păstrarea curățeniei pe calea ferată, angajații SRCF Constanța desfășoară primăvara, campanii de strângere a deșeurilor de pe liniile de cale ferată, în cadrul cărora sunt adunate sute de kg de gunoaie.
 
Conducerea Regionalei CF Constanța face, astfel, un apel la simțul civic al cetățenilor care călătoresc cu trenul sau locuiesc în apropierea căii ferate, pentru a conștientiza că nu trebuie să mai arunce deșeuri și chiștoace de țigări, în alte locuri decât cele special amenajate.- a mai transmis sursa citată. 

 
Citește și:

CFRTânăr electrocutat în Gara Ghioroc, filmat de prieteni (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii