Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Start Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar. Parada Portului Popular la Constanța, nota de culoare din municipiu (FOTO+VIDEO)

ro

06 Sep, 2024 16:56 221 Marime text

 
  • Potrivit reprezentanților UDTTMR, ediția de anul acesta a festivalului se deschide oficial astăzi, 6 septembrie, ora 17.00, cu Parada Portului Popular.
     
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în zilele de 6 și 7 septembrie cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar.

Potrivit reprezentanților UDTTMR, ediția de anul acesta a festivalului se deschide oficial astăzi, 6 septembrie, ora 17.00, cu Parada Portului Popular.

Defilarea ansamblurilor participante la festival se va desfășura pe traseul Sala Sporturilor Constanța - Faleza Cazinoului. Spectatorii vor putea admira pe traseu atât ansambluri ale minorităților naționale din România, cât și ansambluri din Turcia, Bulgaria, Georgia, Lituania, Macedonia.

Sâmbătă, 7 septembrie, în cea de-a doua zi a festivalului, toate ansamblurile vor evolua pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 17.00. Accesul la spectacol este gratuit.

Sunt mulți tineri și copii îmbrăcați în porturile populare aferente însoțiți de profesori și educatori.

Au pornit de la sala sportului pe Bulevardul Tomis și se îndreaptă spre Faleza Cazinoului.

Parada este escortată în siguranță de efectivele poliției, traficul fiind restricționat temporar pentru bună desfășuare a traseului.

Parada a ajuns pe faleză.

Turiștii surprinși la plimbare admiră porturile pe care le poartă participanții la paradă.








Citește și:
O nouă ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii