Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Ansamblul folcloric „Româncuța” din Cumpăna a participat la spectacolul caritabil „Armonie pentru vindecare”

ro

27 Sep, 2024 21:31 215 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Cumpăna News




 
  • Seara trecută, 26 septembrie 2024, a avut loc concertul caritabil „Armonie pentru vindecare", organizat de ASCOR Constanta în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", în parteneriat cu Primăria comunei Cumpăna, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Scopul acestui eveniment a fost strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui ecograf performant, necesar Secției de Medicină Internă II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Într-o atmosferă plină de emoție și solidaritate, evenimentul a reunit artiști talentați și ansambluri de dans care au răspuns cu generozitate invitației. Printre aceștia, Ansamblul Folcloric "Româncuța" din comuna Cumpăna, coordonat de maestrul coregraf Constantin Olteanu, a avut o prestație de excepție, aducând pe scenă bogăția folclorului românesc prin dansuri tradiționale care au încântat publicul. Participarea ansamblului la acest eveniment caritabil subliniază încă o dată devotamentul și implicarea comunității din Cumpăna în susținerea cauzelor umanitare.
 
Prin acest gest, ansamblul s-a alăturat demersului nobil de a sprijini sistemul medical și de a contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Programul a inclus momente de excepție susținute de Ionuț Galani, Mircea Cazan sau Ștefania Luzinschi, Ansamblul Astras, dar și a artiștilor aflați pe val în acest moment - Eva Timush și Andrei Bănuță.
 
De asemenea, în mijlocul evenimentului s-a aflat ÎPS Teodosie, care a oferit binecuvântarea sa celor prezenți, adresând un cuvânt de încurajare și apreciere tuturor celor care s-au implicat. La final, părintele Hrisostom Iorgulescu, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, a oferit Diplome de Excelență și Gratitudine artiștilor, inclusiv membrilor Ansamblului "Româncuța", pentru contribuția lor remarcabilă.
 
 
Citește și
Știri ConstanțaComuna Cumpăna, gazda unui festival inedit, "Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna"
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii