Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi Elevilor Școlii Militare de Maiștri Militari li s-au înmânat armele individuale

ro

12 Sep, 2024 15:54 134 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române



 
  • Joi, 12 septembrie 2024, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a avut loc unul dintre cele mai emoționante și importante momente din viața unui militar în devenire: înmânarea armamentului individual celor 75 de elevi de anul I.
 
Simbolic, evenimentul marchează o etapă esențială în formarea profesională și morală a viitorilor maiștri militari de marină, fiind considerat un adevărat rit de trecere în cariera militară, potrivit Forțelor Navale Române.
 
Activitatea a fost condusă de comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Comandorul Valentin Nae a subliniat importanța acestui moment într-o alocuțiune în care le-a transmis elevilor că armele lor nu sunt doar simple obiecte, ci reprezintă legătura sacră dintre militar și valorile pe care se angajează prin jurământ militar să le apere.
 
Gestul înmânării armei personale nu este doar un act simbolic, ci poartă cu sine o încărcătură profundă de responsabilitate, onoare și angajament. Arma, un simbol al puterii și al protecției, devine un element central al identității fiecărui militar, semnificând nu doar capacitatea de apărare, ci și asumarea unor valori fundamentale ca disciplina, curajul și loialitatea față de patrie, conform sursei menționate.
 
„Primirea armei reprezintă, pentru noi, nu doar un moment important în carieră, ci o adevărată responsabilitate. Este simbolul încrederii pe care Forțele Navale o acordă fiecărui dintre noi și o amintire permanentă a misiunii pe care o avem, aceea de a proteja națiunea și de a ne face datoria cu cinste”, a declarat unul dintre elevii de anul I, vizibil emoționat de însemnătatea momentului.
 
„Arma individuală, care însoțește un militar pe parcursul întregii sale cariere, este mai mult decât un instrument de apărare; ea simbolizează încrederea reciprocă dintre camarazi, spiritul de echipă și datoria față de țară. Pentru un militar, arma este o extensie a propriei sale voințe și un simbol al curajului de a înfrunta orice provocare pentru a-și apăra patria și camarazii”, spun și reprezentanții Forțelor Navale.
 
Citește și
Forțele Navale Române încheie polițe de viață pentru parașutiști și scafandri cu ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii