Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța „Ce înseamnă să fii persoană vârstnică în România?“- activitate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

ro

11 Jul, 2024 10:06 389 Marime text

Ce înseamnă să fii persoană vârstnică în România? Aceasta a fost tema activității desfășurate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța.

Întâlnirea a debutat cu vizionarea unui documentar tematic, apoi seniorii au povestit despre dificultățile cu care se confruntă în această etapă a vieții.
Problemele de sănătate sunt cele mai apăsătoare, apoi pierderile multiple pe care le-au suferit  de-a lungul vieții și care  și-au lăsat amprenta asupra fiecăruia,  transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Pentru cei mai mulți, perioada copilăriei a fost marcată de lipsuri economice, dar  „eram fericiți...eram mulți și lipsiți de griji...”.

Vârstnicii au purtat apoi un dialog imaginar cu varianta lor mai tânără, i-au dat sfaturi și au asigurat-o că a făcut alegeri bune în viață : „Nu aș schimba nimic”, a spus o doamnă trecută de 80 de ani.

Am descoperit și care este secretul longevității : o viață activă. „Eu fac mișcare, citesc, împletesc...nu mă doare nimic”, ne-a împărtășit o altă doamnă în vârstă de 92 de ani, aflată într-o stare excelentă.- a mai punctat sursa citată. 



foto: Primăria Constanța 



Citește și:

Activități sociale pentru seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii