Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Continuă acțiunile de delarvizare și dezinsecție în Constanța și stațiunea Mamaia!

ro

07 Aug, 2024 11:33 196 Marime text
Acțiuni de delarvizare și dezinsecție în Constanța și Mamaia, foto: Primăria Constanța
Având în vedere că temperaturile crescute favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, Primăria Constanța a reluat acțiunile de delarvizare, în paralel cu cele de dezinsecție. Zilele acestea, se acționează pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie pentru distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor. În același timp, în tot municipiul Constanța și stațiunea Mamaia continuă acțiunile de dezinsecție.

Substanța folosită pentru delarvizare – VectoBac WG - este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicată pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. Produsul poate fi utilizat și în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau faună sălbatică.

De asemenea, pentru dezinsecție, substanța folosită este PERME+, avizată de Ministerul Sănătății.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat.

Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.- mai transmite sursa citată. 




Citește și:

Acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor în municipiul Tulcea. Recomandările primăriei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii