Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Prima zi a festivalului „Rodul Pământului - Zilele Recoltei” s-a desfășurat în comuna Cumpăna cu succes

ro

29 Sep, 2024 13:44 301 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Cumpăna News




 
  • Comuna Cumpăna a fost gazda unei sărbători de suflet, Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei”, ajuns la cea de-a XX-a ediție, care a adus în prim-plan bogăția și farmecul toamnei, dar și respectul pentru tradițiile și valorile locale.
 
Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de preoții locali, pentru a binecuvânta roadele pământului, dar și gospodarii care trudesc glia pentru legumele și fructele de care ne bucurăm fiecare. Acest moment simbolic a marcat începutul festivităților, ce au adus împreună locuitori și vizitatori, care au celebrat recolta bogată și tradițiile dobrogene.
 
Pe parcursul primei zile, scena festivalului a fost însuflețită de ansambluri folclorice și soliști locali care au adus în fața publicului cântece și dansuri tradiționale, evocând frumusețea și spiritul cultural al regiunii. De asemenea, programul a inclus și melodii de petrecere, folk sau moderne, astfel încât să bucure orice participant.
 
Momentele emoționante ale zilei au fost reprezentate de premierea sportivilor din comună Cumpăna pentru performanțele lor remarcabile, dar și a tinerilor care au împlinit 18 ani și a noilor-născuți ai comunității. Aceste momente speciale subliniază devotamentul și susținerea autorităților locale față de generațiile viitoare, contribuind la consolidarea spiritului comunitar.
 
Pentru a încheia ziua într-un mod memorabil, organizatorii au oferit tinerilor de toate vârstele un after party plin de energie, animat de un DJ Rock FM, aducând un suflu modern și vibrant festivalului. Participanții s-au bucurat de o atmosferă relaxată și plină de distracție, sărbătorind împreună succesul primei zile.
 
Sărbătoarea continuă și astăzi, 29 septembrie, cu un program la fel de divers, până târziu în noapte. În plus, sărbătoarea zilei are dublă semnificație, celebrând în același timp și Ziua Satului Românesc, astfel evenimentele vor fi un omagiu adus valorilor tradiționale și spiritului autentic al vieții rurale.
 
 
 
Citește și
Știri ConstanțaAnsamblul folcloric „Româncuța” din Cumpăna a participat la spectacolul caritabil „Armonie pentru vindecare”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii